Linguine met venkel en ibicencoworstjes

Door vlees uit verse worstjes te gebruiken is de saus al snel op smaak waardoor je zelf nog maar weinig hoeft toe te voegen. Je haalt gewoon het velletje eraf, bakt het worstvlees rul en voegt dat toe aan je saus. In dit geval heb ik verse Ibicencoworstjes gebruikt. Ze zijn pittig gekruid, dus als vervanging zou je ook een zachte chorizo kunnen gebruiken.

Ingrediënten (4 personen):

  • 150 g Ibicencoworstjes (kunnen worden vervangen door rauwe chorizoworstjes)
  • 6 el olijfolie + extra om in te bakken
  • 1 zoete ui, fijn gesneden
  • 1/2 venkel, fijngesneden (houd venkelloof apart)
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 el verse tijm
  • 3 tomaten, ontveld, grof gehakt
  • fijn zeezout en versgemalen peper
  • 100 ml witte wijn
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 sneetjes zuurdesembrood in grove kruimels
  • 400 g linguine
  • 2 el gezouten boter
  • 4 el platte peterselie, fijngesneden
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • keukenpapier

Bereiding:

  1. Druk het vlees uit de worstjes en bak het aan in wat olijfolie. Voeg de zoete ui en de venkel toe en bak even mee. Voeg de knoflook, de tijm en de tomaten toe. Breng aan de kook. Kruid met zeezout en zwarte peper. Blus af met de witte wijn en reduceer tot 1/4 van de hoeveelheid. Voeg de kippenbouillon toe en stoof alles in 15 – 20 min tot een mooie ragú.
  2. Bak het broodkruim in een pan met wat olijfolie krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water. Giet af. Meng de linguine voorzichtig door de ragú.
  4. Besprenkel met 6 eetlepels olijfolie. Voeg de boter toe en de peterselie toe en roer alles mooi om. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Werk af met het venkelloof en het broodkruim.

Tip: Je kunt linguine gebruiken maar het is ook super leuk, lekker en mega eenvoudig om zelf pasta te maken. (Zie andere recept)

Herman, S. (2019). Mijn Ibiza. Amsterdam, Nederland: Carrera.