Nasi goreng met zelfgemaakte satésaus

Deze vegetarische nasi goreng is snel klaar en zit vol met groente en staat snel op tafel. Zelf de satésaus maken is ook zo gedaan en smaakt extra lekker omdat je hem zelf hebt gemaakt. Kroepoek en een eitje erbij en je hebt een vullende maaltijd bij elkaar. Als je een restje rijst hebt kan je ook nasi maken met de groente die je toevallig nog in huis hebt. Nasi smaakt zelfs extra lekker met rijst van gister.

Ingrediënten:
(Voor 8 personen)

Nasi

  • 600 gram zilvervliesrijst
  • 2 rode paprika
  • 2 preien
  • 250 gram taugé
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sambal
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 100 gram pinda’s

Satésaus:

  • 12 eetlepels pindakaas (met stukjes)
  • 500 milliliter water
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal
  • 6 eetlepels citroensap

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de verpakking
  2. Giet het wat er af als de rijst klaar is en laat de rijst even staan, met de deksel op de pan.
  3. Pel ondertussen de knoflook en hak fijn. Snipper de uien. Was de paprika en snij in kleine blokjes.
  4. Snij de prei in ringen en was in een vergiet.
  5. Verhit olie in een wokpan en voeg de ui en knoflook toe. Voeg na enkele minuten de paprika en prei toe.
  6. Verwarm ondertussen het water, pindakaas, ketjap manis, sambal en citroen sap in een steelpan voor de zelfgemaakte satésaus. Roer goed door en laat indikken.
  7. Voeg de rijst en taugé toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met sambal, ketjap manis en eventueel peper en zout. Laat op laag vuur staan, zodat de rijst kan opwarmen.
  8. Bak de eitjes in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de pinda’s in kleine stukjes.
  9. Verdeel de nasi over de borden, strooi de gehakte pinda’s erover en serveer met ei, satésaus en cassave kroepoek.