Noedels met kip, broccoli en sojabonen

Dit recept is perfect als je niet zo veel tijd hebt om te koken maar wel snel iets smakelijks met veel groente op tafel wil zetten. Je kan ook andere groente gebruiken, kijk maar wat er in de groentela ligt!

Ingrediënten:
Voor 4 personen

  • 20 g verse gember
  • 4 bosuien
  • 600 g broccoli
  • 2 eetlepels olie
  • 350 kippendij(in reepjes gesneden) of tofu
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 250 g (eier)noedels
  • 200 g sojabonen
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 75 ml kokend water
  • 2 eetlepels sesamolie

Bereiding:

Schil en rasp de gember. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 2 cm. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes.

Verhit de arachideolie in de wok en bak de kipreepjes met de sambal 2 min. op hoog vuur. Voeg de bosui, gember en broccoli toe en roerbak 6 min. op hoog vuur mee.

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de noedels, sojabonen, sojasaus en het water toe aan de roerbakgroente en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de noedelroerbak over diepe borden en besprenkel met de sesamolie.