Noedelsoep met shiitake en paksoi

Bij noedelsoep denken de meeste kinderen aan die kant- en -klare noedels uit een zakje maar die kun je zelf nog veel lekkerder maken en gezonder. Als je deze groente niet lekker vindt kan je ook andere groente toevoegen.

Ingrediënten:
Voor 4 personen

  • 2 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g noedels
  • 4 eieren
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1,5 liter water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 4 el sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • 100 g shiitakes(of andere paddenstoelen)
  • 1 stronk paksoi
  • 4 tl geroosterd sesamzaad
  • 1 blok gerookte tofu

 

Bereiding:

Snijd de gember in dunne plakjes en hak deze in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn.

Kook de noedels 6 min. Kook ondertussen ook de eieren 6 min. Giet de noedels af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Pel de eieren.

Bak de tofu volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit ondertussen de olie in een soeppan en fruit de gember en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg het water, de bouillontabletten, sojasaus en rijstazijn toe en breng aan de kook.

Snijd ondertussen de shiitakes in plakjes. Voeg toe aan de soep en kook 5 min.

Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes en voeg samen met de noedels toe. Warm nog 2 min. door op hoog vuur. Verdeel de soep over ruime kommen. Halveer de eieren en leg in elke kom 2 eierhelften. Bestrooi met het sesamzaad en serveer.