Pad thai met kip en garnalen

We hebben een echt Thais recept naar Nederland gehaald. Wat je normaal op de foodmarket in het Thaise Bangkok kunt halen aten we vandaag op de groep. Het is eigenlijk het meest populaire éénbordsgerecht in Thailand.

Ingrediënten (voor 2 á 3 personen):

  • 200 gr garnalen (ontdooid)
  • 300 gr kipdijfilet
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eieren
  • 75 gr taugé
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 150 gr sugar snaps/ snijbonen
  • 150 gr rijst noedels
  • (wok) olie om in te bakken

Saus:

  • 50 ml water
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1/2 rode chilipeper (naar smaak)
  • 2 blokjes of 15g palmsuiker/ bruine suiker
  • 1/2 eetlepel tamarinde pasta of limoensap

Topping:

  • Verse koriander
  • limoen in partjes
  • 25 gr taugé
  • gebakken uitjes
  • grof gehakte pinda’s

Bereiding:

  • Doe de garnalen en de in blokjes gesneden kip apart van elkaar in een schaal en marineer deze in de sojasaus met elk een teentje knoflook.
  • Voor de saus verhit je het water in een pannetje en voeg de palmsuiker toe en laat deze smelten. Voeg dan de vissaus, tamarinde of limoensap en chilipeper toe en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Verhit wat olie in een wokpan en fruit de knoflook en gember 2 minuutjes. Voeg de garnalen en kip toe en bak deze 3 minuten mee. Wok dan ook de sugar snaps en de taugé een paar minuten mee.
  • Verhit wat olie in een wokpan en voeg daar de geklopte eieren aan toe en maak hier een roerei uit de pan op een bord.
  • Kook ondertussen de noedels gaar en giet af. Koel de noodles af met koud water. Voeg de noedels toe aan de garnalen, kip, roerei en de groente en schep het erdoor heen. Voeg dan de pad thai saus er bij en de roerbak eieren, meng nogmaals goed. Serveer de pad thai met wat rauwe taugé, gehakte pinda’s, gebakken uitje, verse koriander en een partje limoen.