Op dit kookboek vind je recepten die worden gekookt op de groepen. De recepten zijn seizoensgebonden. Ook vind je lievelingsrecepten van de kinderen, zoals de soep die oma altijd maakt of de kip die we altijd eten op mijn verjaardag. Tevens vind je vervangingen van de kinderklassiekers maar dan in een gezond jasje. Op zoek naar een gezonde snack of traktatie? Ook dat kun je op ons kookboek vinden.
Heb je een keer iets lekkers gegeten op de groep en wil je dit nog een keer thuis maken met je ouders? Dan kun je het recept terug vinden in het kookboek.

Veganistisch superfood boerenkool stamppot

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten Ingrediënten (2 personen) 4 grote aardappelen 2 winterpenen 1 venkel 200 gr boerenkool 200 ml kokosmelk gebroken/gesneden nootjes (amandelen, cashewnoten, hazelnoten etc.) Bereidingswijze Snijd de aardappelen in stukjes zodat ze sneller koken. Schillen is optioneel. Snijd ondertussen de wortels in stukjes, voeg toe wanneer de aardappelen op de helft van de … >>Lees verder

Mie-roerbak met tofu

Bereidingswijze: Kook de mie gaar, spoel met warm water en laat in een vergiet uitlekken. Snijd de tofu in blokjes en marineer ze ca.5 min. in de ketjap en sesamolie. Roerbak de tofu met de marinade op hoog vuur ca. 4 min. in 2 el olie. Schep uit de wok en houd warm. Roerbak nu … >>Lees verder

Broodje hamburger met zelfgemaakte ketchup

Recept broodje hamburger: Benodigdheden: halve kilo rundergehakt half fijn gehakt uitje 2 fijn gehakte teentjes knoflook 50 ml ketchup paar drupjes tabasco paar drupjes worcestershiresauce chilipoeder een ei 30 gr paneermeel zout & peper Bereidingswijze: Pak een ruime mengkom en doe daar het gehakt in. Voeg flink wat zout en peper toe en meng het goed … >>Lees verder

Marrokaanse bulgur tomaten

Twee personen: – 2 uien, in halve ringen – 2 flinke tenen knoflook, fijngehakt – 1 rode chilipeper, in stukjes – 3 cup heet/kokend water – ½ cup bulgur (vervang eventueel door couscous wanneer je geen bulgur voor handen hebt) – 1 pak/blik tomatenstukjes – 1 blokje tomatenbouillon (of een andere plantaardige bouillon) – 3/4 … >>Lees verder

Zoete aardappelfriet met avocado dip

Ingrediënten voor 1 persoon – Zoete aardappelfriet – 1 zoete aardappel – olijfolie – zout of paprikapoeder Avocado dip halve avocado 2 el 0% vet Griekse yoghurt 1 el magere mayonaise Beetje zwarte peper Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappel goed schoon en verwijder zoveel mogelijk de “vieze” plekjes. … >>Lees verder

Groentefriet uit de oven, speklapjes en Oost-Indische kers soep

Bereidingswijze: Stoof een gesnipperde ui. Voeg twee takken in blokjes gesneden witte selder (of een grote schijf knolselder) en twee in rondjes gesneden preien toe en stoof deze eventjes. Voeg 1,5 liter warme bouillon toe. Laat even pruttelen tot gaarheid en mix. Pluk 100 blaadjes Oost-Indische kers (capucine – Tropaeoleum majus) toe en laat weer … >>Lees verder

Knoflookkip met rijst (citroen en brocolli)

Benodigdheden: 1 kilo biologische kip stukken 1 bol knoflook 1 biologische citroen 4 takjes rozemarijn hymalayazout en grove zwarte peper Kippenbouilion Witte wijn Rijst Bereidingswijze: Je smelt wat boter en olijfolie in een pan met een dikke bodem. Doe je peper en zout op de kip stukken. Kip aanbraden, vervolgens de knoflook kneuzen met schil. … >>Lees verder

Nazomerwraps met zelfgemaakte hummus en munt tzaziki

Benodigdheden: (Volkoren) wraps, 20/25 grote of 40 kleine Spinazie, zak 300 gram Komkommers, 3 stuks Tomaten, 15 stuks Bieten, drie tot vier grote Wortel, 1 grote/500 gram Avacado, 6 stuks Falafel, 3 tot 4 schalen (maza) -> alternatief: gebakken pompoen in kruiden, dan 1 grote pompoen Kikkererwten, 500 gram/drie medium blikken (Witte) tahin, 1 potje … >>Lees verder

Curry Madras met kip en rijst

Benodigdheden: één schoongemaakt ui twee tenen knoflook één klein blikje tomatenpuree ½ citroen uitgeperst drie eetlepels yoghurt één eetlepel kerrie madras één theelepel komijnpoeder twee eetlepels kokosolie 500 gram kippendijvlees 50 gram gedroogde abrikozen drie dl kippenbouillon (van een blokje) 50 gram peterselie, ter garnering   Zo maak je het: Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, … >>Lees verder

Spring roll

Men neme (voor twee personen): – vier ronde rijstvellen (verkrijgbaar bij de toko) – een kopje gekookte glas noodles En dan alle vulling die je lekker vindt. In deze variant zit: – een kwart rode paprika, in dunne reepjes gesneden – een halve avocado, in dunne reepjes gesneden – een paar blaadjes Chinese kool, in … >>Lees verder