Op dit kookboek vind je recepten die worden gekookt op de groepen. De recepten zijn seizoensgebonden. Ook vind je lievelingsrecepten van de kinderen, zoals de soep die oma altijd maakt of de kip die we altijd eten op mijn verjaardag. Tevens vind je vervangingen van de kinderklassiekers maar dan in een gezond jasje. Op zoek naar een gezonde snack of traktatie? Ook dat kun je op ons kookboek vinden.
Heb je een keer iets lekkers gegeten op de groep en wil je dit nog een keer thuis maken met je ouders? Dan kun je het recept terug vinden in het kookboek.

Pad Thai met garnalen

Vorige week hebben de kinderen Pad Thai gemaakt. Een gerecht wat ik veel in Thailand heb gegeten. De jongens houden van pittig, waardoor deze smaakexplosie dan ook zeer in de smaak valt. Ingrediënten: 2 personen • 2 el arachideolie • 1 chilipeper, gesneden • 1 knoflookteen, gehakt • stukje gember (2,5 cm) fijngehakt • 4 … >>Lees verder

Pizzettes met ei, spinazie en proscuitto

Een andere manier van pizza eten! De kinderen vonden het maar raar; ‘spinazie en ei hoort toch niet op een pizza! Uiteindelijk heerlijk van zitten smullen. Ingrediënten: • 4 g gedroogde instant gist • 1 tl fijne suiker • 250 g type 00 bloem of witbroodmeel, plus extra • 3 el olijfolie, plus extra • … >>Lees verder

SOTO AJAM a la Danielle

Soto ajam is een Indonesische maaltijdsoep met kip, die je bijvoorbeeld in kraampjes als lunch kan nuttigen. De variant met rundvlees heet Soto madura. Met dit soort gerechten is het onmogelijk het enige juiste recept te geven, er zijn allerlei varianten. Dit is de mijne. De wijze van serveren lijkt op die van gazpacho, koude … >>Lees verder

Gevulde paprika’s met geitenkaas

Paprika’s uit de oven: dat is al een klein feestje. Ze worden namelijk een stuk zoeter! maar als je er dan ook nog eens deze ingredienten bijdoet, dan is het helemaal 1 grote party in je mond. Tju, wat is dit lekker! En jij kan dit nu ook klaarmaken! Let op: het is ontzettend vullend. … >>Lees verder

Loempiataart

Ingredienten: -300 gram kipfilet/ gepelde gamba’s/ vegetarische blokjes -3 el sojasaus en een beetje om te serveren -400 g Oosterse wokgroenten (met veel tauge) -8 vellen filodeeg -1 hand cashewnoten -3 eieren Bereiding: -Verwarme de oven voor op 175 graden. -Snijd de kipfilet in kleine stukjes -Verwarm 1 eetlepel kokosolie in een wokpan en voeg de … >>Lees verder

Galette de sarrasin/ble noir

Voor 8 stuks heb je nodig: 250 gram boekweit meel (of de helft boekweitmeel en de helft volkoren meel) Snufje zout 2 eieren 1/2 liter koud water (of -plantaardige- melk) 40 gram gesmolten boter of gesmolten ontgeurde kokosolie Vermeng alle ingredienten, het vet kan stollen maar dat is niet erg. Als het kan laat het … >>Lees verder

Wintergroenten!

Bij Knoest zijn we elke week bezig met gezonde, lekkere en biologische voeding. Het is ondertussen al December en Sinterklaas is het land alweer uit. Het begint echt winter te worden en bij Knoest gaan we aan de slag met wintergroenten! Wintergroenten zijn bijvoorbeeld verschillende koolsoorten zoals boerenkool, rodekool, zuurkool maar ook spruiten. Verder zijn … >>Lees verder

Sperziebonenfriet, Wortelfriet& Tofufriet

Wortelfriet: Verwarm de oven op 175 graden. Snijd zo’n tien wortels in dunne frieten. Besprenkel ze met 2 el. olie. Maal 2 el zonnebloempitten met de naalden van 1 takje rozemarijn en peper en zout fijn in een keukenmachine en bestrooi de wortelfriet met dit mengsel. Schep ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en … >>Lees verder

Haver-lekkerbek

Ingrediënten: -200 gram havervlokken, -2 el Provençaalse kruiden, -3 eieren, 2 flinke biologische witvissen, – 75 g veldsla, – 1 citroen Bereiding: -Doe de helft van de havervlokken in een keukenmachine en maal tot meel. -Strooi de overgebleven havervlokken op een bord en meng met de Provençaalse kruiden en een flinke snuf peper en zout. … >>Lees verder

Overheerlijke pepernoten

Ingrediënten -80 gr amandelmeel, 8 medjool dadels zonder pit, 2 1/5 eetlepel kokosolie op kamertemperatuur, 2 el ahornsiroop, 2 1/5 tl speculaaskruiden, 80 gr volkoren speltmeel, 1/4 tl baking soda. Bereiding Doe het amandelmeel, kokosolie, dadels en speculaaskruiden en pulseer tot een plakkerig deeg. Mochten de dadels wat droog zijn kun je deze eerst pureren … >>Lees verder