Rabarber-aardbeimoes

De ideale combinatie!!

Bij rabarber gaat vaak veel suiker, want puur kan ‘ie (te) zuur zijn. Veel suiker willen we natuurlijk niet, dus combineren wij ze met Hollandse aardbeien. Door het natuurlijk zoet, hoeven we minder suiker te gebruiken en ze zijn ook een goede tegenhanger van de zure rabarber. Aardbeien en rabarber is daarom een winnend duo in deze rabarber-aardbeimoes.

Deze moes is speciaal voor de begeleiders gemaakt door een van de kinderen van de maandaggroep!

Ingrediënten:

  • 750 g rabarber
  • 20 g kokosbloesemsuiker
  • 125 ml water
  • 250 g aardbeien

Bereiding:

  1. Snij de harde uiteinden van de rabarber en snij in stukken van ca. 5 cm.
  2. Doe de rabarber met de suiker en het water in een grote pan. Laat dit ongeveer 5 à 10 minuten pruttelen en voeg op de helft de aardbeien toe. Laat het geheel vervolgens nog pruttelen tot al het fruit zacht is geworden.