Solid Parfum

De ‘vaste’ parfums zijn al verkrijgbaar bij beauty- en verzorgingsmerken als Lush en The Body Shop. Tegenwoordig zijn er veel merken die ook geuren in vaste vorm aanbieden. Heel milieubewust want: de verpakkingen zijn compacter, het is minder breekbaar en gaat lang mee. En je kan eindeloos variërend met alle verschillende essentiële oliën die er op de markt verkrijgbaar zijn.

Benodigdheden

  • Ongeveer 20* druppels parfumolie. Je kan ook etherische oliën gebruiken, of een combinatie van meerdere etherische oliën maken.
  • 1 eetlepel Bijenwas*
  • 1 eetlepel Kokosolie (bij een toko of Albert Heijn).* Je kan ook amandel- of jojoba olie gebruiken.
  • Een mooie houder/container om de parfum in te bewaren. Ik heb hiervoor een stenen sieradendoosje voor gebruikt, maar je kan bijvoorbeeld ook een oude oogschaduw- of blush houder leeg en schoonmaken en hiervoor gebruiken.

* Wil je een andere hoeveelheid vaste parfum maken? Houd ongeveer de verhouding 20 druppels parfum- of etherische olie per 2 eetlepels olie aan.

Smelt de was

Smelt de was au-bain-marie gewijs. Ik heb kokend water in een bakje gegoten en hierin een ander bakje met de was gelegd. Dit werkte prima. Smelt ondertussen de kokosolie in de magnetron (in een magnetronbestendig bakje).

Meng de oliën

Als zowel de was als de kokosolie zijn gesmolten voeg je deze, met een aantal druppels parfumolie bij elkaar. Meng kort en giet het mengsel vervolgens in het daarvoor bestemde bakje/doosje. Laat het minimaal een half uur afkoelen en hard worden.

Na een half uur ziet het eruit als onderstaand. Je parfumolie is klaar, hoe makkelijk was dat! Ook kan je etherische olien gebruiken en verschillende van deze mixen. Zo maak je jouw eigen unieke geur!