Lente ui soep

Deze lente ui soep is lekker licht, ideaal als voorgerecht of als lichte maaltijd. We hebben er gebakken spekjes bij geserveerd, maar je kunt er ook wat gerookte zalm bij doen en koriander.

Het hoofdingrediënt voor deze soep is lente ui. Wat is het verschil tussen lente ui en bosui? Het is hetzelfde gewas, alleen lente ui wordt eerder gerooid. Lente ui lijkt daarom meer op een soort mini preitje en de bosui heeft al een bolletje gekregen. Uien zijn erg gezond en bevatten veel vitamines en mineralen. Daarbij zou ui ook helpen tegen verkoudheid door uien thee te drinken, rauwe ui te eten of aan rauwe ui te snuiven … Heb jij het weleens uitgeprobeerd? Wij houden het maar even bij deze heerlijke lente ui soep ;-).

Aantal porties: 2
Dit heb je nodig
  • Lente ui – 2 bosjes
  • Bouillon – 2 liter (= 2 eetlepels bouillonpoeder van de Tuinen)
  • Ui – 1
  • Koriander – 30 gram
  • Knoflook – 2 tenen
  • Half gesneden pepertje, zonder pitjes
  • kokosroom- 200 ml
  • kokosolie –
Zo maak je het
  1. Snij de ui en knoflook fijn en fruit in een soeppan met wat roomboter
  2. Snij de lente-ui in ringen en voeg toe, bak kort mee
  3. Vul de waterkoker en zet aan
  4. Voeg 2 liter water toe aan de lente ui (wij vullen de waterkoker twee keer)
  5. Snij de koriander fijn
  6. Voeg 2 eetlepels bouillonpoeder, ⅔ rode peper, de sambal en laat de soep 10 minuten zachtjes koken
  7. Haal de pan soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
  8. Roer de kokosroom door de soep en zet nog even op laag vuur
  9. Serveer de soep met wat gebakken spekjes.