Tosti met snijbiet

Hoe kan je seizoensgroenten verwerken in iets dat kinderen graag eten? Nou, door een tosti te maken met snijbiet bijvoorbeeld!

INGREDIËNTEN (4 personen)
2 uien (gesnipperd)
300 gram snijbiet
olijfolie
200 gram geraspte kaas
8 sneetje brood (wit of bruin)
25 gram boter
zout
peper

Bak de uien in wat olijfolie in een brede koekenpan tot ze glazig zijn. Hak de stelen van de snijbiet in stukjes van 1 centimeter. Snijd het blad grof. Voeg de snijbiet toe en stoof het tot het gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven of grill voor op de hoogste stand. Besmeer de boterhammen aan alle kanten met boter. Beleg 4 boterhammen dik met wat geraspte kaas, doe hier de een flinke schep snijbiet op, leg hier weer kaas op en dek ze af met de andere boterhammen. Druk even goed aan, en leg ze dan onder de grill tot 1 kant bruin is. Haal ze uit de oven en en draai ze om. Bak ze tot ze goud bruin zijn en de kaas gesmolten is. Dit kan overigens ook in een tosti ijzer.

De tosti’s zijn lekker met bechamel saus, maar ook met sambal of ketchup. Wees creatief, er zijn zo veel variaties mogelijk!

Eet smakelijk….