Op onze behandelgroepen koken wij op maandag, dinsdag en donderdag met de kinderen/tieners. Wij proberen zoveel mogelijk lokale en seizoensproducten te gebruiken. Waarom gebruiken wij lokale en seizoensproducten?
- Seizoensgroenten zijn vers geoogst en hoe verser groenten zijn, hoe lekkerder. Het komt de smaak en de voedingskwaliteit ten goede. Bovendien eet je bewuster en leef je meer volgens de seizoenen, net als onze (over)grootouders. Dat is veel natuurlijker. Een gezonde gewoonte die we zijn kwijtgeraakt en die goed is voor lichaam en geest.
- Beter voor het milieu: Door inlandse groenten te eten die bij het seizoen passen, wordt je ecologische voetafdruk kleiner. Je bespaart energie voor het transport, de warmte van de serres en de koeling tijdens het bewaren. Zo help je de CO2-uitstoot verminderen.
- Je steunt lokale economie
Benieuwd wat wij zoal met de kinderen koken? Kijk dan in ons kookboek.