Met deze heerlijke frozen yoghurt cupcakes maak je ieder ontbijt een feestje! Op deze manier krijgen de kinderen allerlei gezonde ingrediënten binnen in een leuk jasje!
Ingrediënten voor 6 cupcakes:
- 1 avocado
- 1 rijpe banaan
- 250 g kokosyoghurt
- 2 el honing
- 2 tl vanille-extract
- 100 g walnoten, ongebrand en ongezouten
- 2 el cacao nibs
- 2 el pompoenpitten
Bereiding:
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Pel de banaan.
- Meng de avocado met de banaan en kokosyoghurt in een blender tot een gladde yoghurt. Roer de honing en het vanille-extract door de yoghurt en schep de yoghurt in de cupcakevormpjes.
- Hak de walnoten grof en verdeel deze samen met de cacao nibs en pompoenpitten over de cupcakes.
- Zet de cupcakes minimaal 2 uur in de vriezer of tot de yoghurt bevroren is.
Tip: Maak een voorraadje van de frozen yoghurt cupcakes, dan heb je altijd een gezond ontbijt klaarstaan in de vriezer!
Reijs, V. (2021). Help, ik val niet af! Utrecht, Nederland: Kosmos Uitgevers.