Frozen yoghurt cupcakes

Met deze heerlijke frozen yoghurt cupcakes maak je ieder ontbijt een feestje! Op deze manier krijgen de kinderen allerlei gezonde ingrediënten binnen in een leuk jasje!

Ingrediënten voor 6 cupcakes:

  • 1 avocado
  • 1 rijpe banaan
  • 250 g kokosyoghurt
  • 2 el honing
  • 2 tl vanille-extract
  • 100 g walnoten, ongebrand en ongezouten
  • 2 el cacao nibs
  • 2 el pompoenpitten

Bereiding:

  1. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Pel de banaan.
  2. Meng de avocado met de banaan en kokosyoghurt in een blender tot een gladde yoghurt. Roer de honing en het vanille-extract door de yoghurt en schep de yoghurt in de cupcakevormpjes.
  3. Hak de walnoten grof en verdeel deze samen met de cacao nibs en pompoenpitten over de cupcakes.
  4. Zet de cupcakes minimaal 2 uur in de vriezer of tot de yoghurt bevroren is.

Tip: Maak een voorraadje van de frozen yoghurt cupcakes, dan heb je altijd een gezond ontbijt klaarstaan in de vriezer!

Reijs, V. (2021). Help, ik val niet af! Utrecht, Nederland: Kosmos Uitgevers.