Ontbijtcake met fruit, noten en mascarpone

 

Ingrediënten voor 1 kleine cake:

  • 100 g gemengde noten
  • 150 g bessen
  • 2 grote eetlepels mascarpone
  • 2 eetlepels notenpasta (40 g)
  • 1 ei en 1 eidooier
  • optioneel: Kokosrasp, kardemom en kaneel

Benodigdheden:

  • Cakevorm
  • Bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Splits het ei. Maal de noten grof en meng ze met de noten pasta en het eiwit. Bekleed een bakvorm met bakpapier en lepel de massa erin. Duw goed aan in de hoekjes. Meng de mascarpone met de twee eidooiers en lepel er daarna de bessen door het is niet erg dat daar bij sommige bessen stuk gaan maar het is niet de bedoeling dat je de bessen pureert.
  3. Verspreid het mascarpone bessen mengsel over de notenpasta in de bakvorm zet 20 minuten in de oven. Tip: waarom enkel eierdooiers bij de mascarpone? Eierdooiers houden de mascarpone zacht en smeuïg en dat is lekker in combinatie met de noten voeg je het hele ei toe dan zal het minder smeuïg worden en wat droger.
  4. De bovenste laag is heerlijk smeuïg en de noten zijn lekker krokant! Geniet en eet smakelijk