Pesto van Spinazie en basilicum

Ingrediënten

4 kopjes spinazie
2 kopjes basilicum
2 teentjes knoflook
1 eetlepel citroensap
1/4 kopje Parmezaanse kaas
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1/3 kopje olijfolie, plus 1 eetlepel extra

Doe de spinaziebasilicumknoflookcitroensap, Parmezaanse kaas, zout en peper in een keukenmachine of blender. Zet de machine aan en meng alle ingrediënten zo’n 30 seconden lang tot een gladde massa is ontstaan. Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl de blender draait, of voeg steeds een scheutje toe en mix kort, tot alle olie in de pesto is verwerkt. Voor een dunnere pesto kun je wat meer olijfolie toevoegen.

Gooi de pesto door je pasta, over je gegrilde groenten, smeer op je kip of vis, gebruik als broodbeleg… de mogelijkheden zijn eindeloos, net wat je lekker vindt.

Vanavond eten wij het met speltpasta en kipfilet!