Zelfgemaakte ketchup

Heerlijke zelfgemaakte ketchup

Ingrediënten voor 2 potten:

1250 gram tomaten
1/2 rode paprika
1 ui fijngehakt
1/2 teen knoflook
50 ml azijn
35 gr honing
1 tl geraspte gember
1 tl paprikapoeder
1 tl nootmuskaat
1 mespuntje cayennepeper
1/2 tl korianderzaad
1 kruidnagel
snufje peper & zout

 
Bereiding:
Zet de paprika, de tomaten, ui en knoflook op het vuur in een pan met een scheut water en laat dit gedurende een uur op een zacht vuur pruttelen.

Roer het af en toe door elkaar en voeg zonnodig een beetje water toe.

Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.

Zet de pan terug op het vuur en voeg alle specerijen, de azijn en de honing toe.

Laat de saus nog eens 1 1/2 uur zachtjes sudderen, totdat hij voldoende dik is.

Breng de ketchup op smaak met peper en zout en giet deze in schone gesteriliseerde potten.

De ketchup blijft een jaar goed in de koelkast.