Colombiaanse carimañola

Op de jongerengroep nam er een meisje afscheid. Ze wilde om hier bij stil te staan zorgen voor het avondeten! Uiteindelijk is het een Colombiaanse avond geworden, een van de hapjes heeft ze zelf gemaakt en meegebracht, namelijk carimañola’s! Dit is een typische snack uit de Colombiaanse Caribische regio. Deze keer waren ze gevuld met vlees, maar dit kan ook met kaas! Beide recepten werken we hieronder uit!

Ingrediënten (4 personen):

  • 700 gr bevroren of verse cassava
  • zout
  • zonnebloemolie (om in te frituren)

Kaas variant:

  • kopje mozzarella in blokjes gesneden

Vlees variant:

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, gehakt
  • 1 ui, gehakt
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • 300 gr rundergehakt

bereiding:

  1. Doe de cassava, het zout en voldoende water om ze volledig te bedekken in een grote pan en laat 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
  2. Giet de cassava af en pureer deze met behulp van een stamper.
  3. Gebruik voor het bereiden van de vleesvulling een grote koekenpan, verhit olie op middelhoog vuur, voeg de ui en rode paprika toe en kook 4 minuten. Voeg de knoflook, ui, komijn, zout en peper naar smaak toe en kook 2 minuten onder voortdurend roeren. Voeg het vlees toe en kook ongeveer 8 minuten, voeg dan de tomatenpuree toe en kook nog 3 minuten.
  4. Verdeel het yucamengsel in 10 ballen en maak met je vingers een gat in het midden van elke bal.
  5. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 graden en voeg de carimañola’s toe aan de hete olie en laat 2 tot 3 minuten wrijven.
  6. Genieten!