Rijstpannekoekjes met banaan

Rijst over? Met nauwelijks ingrediënten, kun je toch een lekkere maaltijd op tafel zetten. Zowel voor ontbijt, lunch, een toetje of als tussendoortje.

Ingrediënten (6 kleine pannenkoekjes):

 • 50 gr gekookte (zilvervlies) rijst
 • 1 rijpe banaan
 • 2 eieren
 • 1/2 tl bakpoeder
 • Snufje kaneel
 • Boter/olie om in te bakken

Als topping kunnen verschillende ingrediënten gebruikt worden. Bijvoorbeeld: pure chocola, granaatappel pitjes, honing, agave siroop, kokossnippers en ga zo maar door.

Bereiding:

 1. Zorg dat de zilvervliesrijst gekookt is. Heb je geen restje rijst, kook dan de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat even goed afkoelen en uitlekken.
 2. Doe de rijst samen met de rijpe banaan en de eieren in de keukenmachine. Blend tot een egaal beslag. Voeg als laatste nog het bakpoeder en de kaneel toe en meng nog 1 keer door.
 3. Zet een koekenpan op het vuur en laat hier wat boter in smelten. Olie kan ook, wat jij wilt. Wacht tot de boter is gesmolten en schep dan met een grote (soep)lepel wat van het beslag in de pan. Maak pannenkoekjes van ongeveer 5 cm in diameter, anders zijn ze niet om te draaien.
 4. Zet het vuur zacht en laat de rijstpannenkoekjes langzaam garen. Wanneer de bovenkant niet meer nat is, draai ze ze (voorzichtig!) om met een spatel. Herhaal tot het beslag op is. Ik bak trouwens meestal 3 a 4 pannenkoekjes tegelijkertijd in 1 pan.
 5. Voeg de topping toe en smullen maar!!

 

Rijstpannenkoekjes met banaan en chocola. (2016, 2 oktober). www.mindyourfeed.nl. Geraadpleegd op 13 april 2022, van https://www.mindyourfeed.nl/recepten/ontbijt/rijstpannenkoekjes-banaan-chocola/