Miso soep (recept moeder Marthe)

Dit heb je nodig:
– 1 stukje wakame
– 3 bekers water
– 1 ui
– 1 stukje rettich
– 1 wortel
– eventueel 1 shitake (als je shitake gebruikt eerste weken)
– bosui
-3 lepels miso

Zo maak je het:
Week de wakame in het water. Zet de pan met water op het vuur. Deksel erop. Ui schoonmaken, wortel wassen. Snijd de ui in halve maantjes, doe in het water. Snijd de wortel in blokjes en doe in het water. Doe hetzelfde met de rettich.

Leg de wakame op de plank, snijd in mooie vierkantjes. Doe in de pan. Gooi het weekwater weg. Breng aan de kook. Laat vijf minuten koken op laag vuur met de deksel erop.

Doe de miso in een kom en voeg de wat soep bij om miso te laten oplossen, papje bij soep voegen, mag niet meer koken!
Soep in de kom doen, bosui fijn eraan toevoegen.
Enjoy!