Mosterdsoep met prei en crunchy spel

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 kommen soep:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 preien
  • 2 aardappelen
  • 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon)
  • 3 eetlepels grove mosterd (bijvoorbeeld grove Zaanse mosterd)
  • 50 ml kookroom
  • peper
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • verse peterselie

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een pan met fruit en de ui en knoflook even aan. Snijd de prei in ringen. Houd 1/4 van de prei apart voor de garnering, voeg de rest van de prei bij de pan en bak dit even mee. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Voeg dit samen met de bouillon en bij de pan en breng aan de kook. Laat dit hierna op zachtvuur ongeveer 15 minuten koken.

Bak de ontbijtspek in een koekenpan zonder toevoegen van olie of boter krokant en breek in stukjes.

Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de grove mosterd toe en pureer nog even door zodat de mosterd goed gemengd is. Voeg de kookroom en een beetje peper toe en breng nog even tot het kookpunt.

Schep de mosterdsoep in de kommen/borden en garneer met ringen prei, verse peterselie en korkante ontbijtspek.