Thaise pompoensoep

Deze week op de groep: Thaise pompoensoep met rode curry en kokosmelk! Een overheerlijke soep passend bij de herfst! Dit recept is voldoende voor 6 personen.

Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 el Thaise rode currypasta of meer naar smaak
  • 1 pompoen in stukken (met schil), zaden verwijderd (± 1 kg)
  • ½ l groenten- of kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el gember geraspt
  • 1 kneepje citroen of limoen
  • 1 bosje koriander vers

Instructies

  • Verhit de olie in een soeppan en roerbak de ui en knoflook 1 min. Voeg de currypasta, pompoen toe. Roerbak nog 1 min. Voeg bouillon toe, breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken.
  • Pureer tot gladde soep met staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Roer de gember erdoor. Breng op smaak met zout en peper en citroen- of limoensap. Schenk in soepkommen, garneer met korianderblaadjes.