Paardencoaching

Paardencoaching is een relatief nieuwe methodiek die Knoest aanbiedt. Veel mensen denken onterecht dat je leert hoe je een paard laat doen wat jij wilt. Maar het is het tegenovergestelde. Paarden leren ons juist, hoe wij ons zo kunnen gedragen dat de liefde en energie door ons heen kunnen stromen.

Paard als coach

Paarden maken van nature deel uit van een roedel. Hun gedrag is erop gericht harmonie binnen het systeem te behouden. Ze werken van nature systemisch zou je kunnen zeggen! Knoest maakt bij coachingtrajecten soms gebruik van de non-verbale wijsheid van paarden om patronen, angsten, gedrag en blokkades te spiegelen. Ook bij begeleiding van kinderen kunnen paarden waardevolle processen in gang zetten. Juist doordat je niet verwoordt wat je voelt vanuit je hoofd, maar juist voelt en daarnaar kijkt leer je veel over jezelf. Over mechanismes die je misschien hebt ontwikkeld om pijn niet te voelen, of patronen die ervoor zorgen dat je energie wegstroomt.

Werken met paarden is uitdagend en bijzonder. Paarden zijn heel gevoelig voor verstoringen van de harmonie, ze voelen als de liefde/energie binnen jouw systeem niet goed kan stromen. Het paard nodigt ons uit in het moment aanwezig te zijn met wat er is. Ik als begeleider, help je te vertalen wat het paard jou spiegelt.

Meer weten? Neem contact op met Danielle.