Rots & Water op maat

Sociale interactie is een van de leerzaamste, maar ook lastigste onderdelen van de menselijke groei en ontwikkeling. Hoe geef je bijvoorbeeld goed je grenzen aan? Hoe voelt het als anderen jou niet begrijpen of als je gepest wordt? Wat doet het met je als je buiten de groep valt?
Het is enorm belangrijk om écht aanwezig te zijn in ieder contact. Te voelen wat er met je gebeurt en nog belangrijker; hoe je ervoor zorgt dat je gehoord en gezien wordt.
Bij Rots & Water leer je wat jouw kernkwaliteiten zijn en hoe je deze in kunt zetten in lastige situaties. Het is een psycho-fysieke training, die je helpt te voelen en vanuit zelfvertrouwen en kracht te handelen en te reageren.
Onderwerpen die middels (rollen)spellen en oefeningen worden behandeld zijn zelfvertrouwen, zelfbeheersing, fysieke en mentale weerbaarheid, communicatie, lichaamstaal, maar ook grenzen stellen, concentratie en keuzes maken.

Voor wie?

Iedere Rots & Water-groep wordt op elkaar afgestemd. We combineren kinderen/jongeren vanuit verschillende hoeken, met allemaal hun eigen kwaliteiten en uitdagingen. Zo leer je met en van elkaar.

Is je kind verlegen en voelt hij/zij zich niet gezien in een groep, of is je kind juist explosief en reageert hij/zij agressief in conflictsituaties? Dan is Rots & Water een waardevolle training. Jouw kind krijgt inzicht in zijn/haar gedrag en handvatten om te leren omgaan met teleurstelling en groepsdruk.

Volwassenen/opvoeders

Wil je als ouder meer grip op het contact met je kind(eren)? Ook dan is Rots & Water zinvol. Je leert duidelijk en liefdevol grenzen aangeven, luisteren naar wat je kind je wil vertellen met zijn gedrag en hoe je hem/haar echt kunt helpen. Zonder dat je daarbij jezelf uitput of je eigen grenzen overgaat. Je lichaamsbewustzijn groeit en je staat sterker in je rol als opvoeder.

Rots & Water binnen een zorgtraject

In een hulptraject zal Rots & Water zich concentreren op het toepassen van de vaardigheden binnen de gestelde hulpvraag. De vaardigheden zijn afhankelijk van de thema’s die er binnen deze hulpvraag spelen. Rots & Water is een evidence based programma dat wereldwijd wordt aangeboden. Het is aangetoond dat de training het lichaamsbewustzijn vergroot en inzicht in je eigen kernkwaliteiten en uitdagingen geeft. Het geeft naast inzicht ook tools om met die inzichten aan de slag te gaan op een manier die positief en opbouwend is. De training vergroot het zelfvertrouwen en helpt om spanning in je lijf te herkennen. Rots & Water is ook heel geschikt voor kinderen met een stoornis in het autismespectrum en kinderen met psychosociaal trauma.