Ingrediënten:
- 125 gram havermeel
- 125 ml biologische Soja ongezoet
- 2 eieren
- 2 bananen
- 2 tl bakpoeder
- handje nootjes naar keuze
- 1 tl kaneel
- 8 ijshoorntjes
- 1 reep pure chocolade
- fruit naar keuze
Bereidingswijze
- Het basisrecept voor de gezonde muffins is heel eenvoudig. Verwarm eerst de oven voor op 180 tot 190 graden.
- Meng 125 gram havermeel, 125 ml Soja, 2 eieren, 2 bananen, 2 tl bakpoeder, een handje nootjes naar keuze en 1 tl kaneel in een blender. Je krijgt op die manier een glad beslag dat je makkelijk in de vormpjes kunt gieten.
- Giet het beslag in de vormpjes. Druk de ijshoorntjes vervolgens in het beslag. Bak het geheel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.
- Laat de muffin-ijsjes afkoelen. Smelt ondertussen wat pure chocolade in een pannetje.
- Dip de muffin-ijsjes voorzichtig in de pure chocolade en bestrooi direct met fruit en nootjes naar keuze. Laat in de koelkast 20 minuten afkoelen en je muffin-ijsjes zijn klaar om opgegeten te worden!