Muffin Ijsjes

Ingrediënten:

  • 125 gram havermeel
  • 125 ml biologische Soja ongezoet
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 2 tl bakpoeder
  • handje nootjes naar keuze
  • 1 tl kaneel
  • 8 ijshoorntjes
  • 1 reep pure chocolade
  • fruit naar keuze

 

Bereidingswijze

  • Het basisrecept voor de gezonde muffins is heel eenvoudig. Verwarm eerst de oven voor op 180 tot 190 graden.
  • Meng 125 gram havermeel, 125 ml Soja, 2 eieren, 2 bananen, 2 tl bakpoeder, een handje nootjes naar keuze en 1 tl kaneel in een blender. Je krijgt op die manier een glad beslag dat je makkelijk in de vormpjes kunt gieten.
  • Giet het beslag in de vormpjes. Druk de ijshoorntjes vervolgens in het beslag. Bak het geheel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.
  • Laat de muffin-ijsjes afkoelen. Smelt ondertussen wat pure chocolade in een pannetje.
  • Dip de muffin-ijsjes voorzichtig in de pure chocolade en bestrooi direct met fruit en nootjes naar keuze. Laat in de koelkast 20 minuten afkoelen en je muffin-ijsjes zijn klaar om opgegeten te worden!