Speculaas en pompoen cake

Deze cake hebben we meegegeven aan de kinderen na de herfstvakantie dag. De ingrediënten van deze cake maken het ook een hele herfstige cake. De combinatie van deze twee ingrediënten (speculaas en pompoen) is echt onwijs lekker, een match made in heaven en ook nog is vegan!

Ingrediënten:

  • 500 gr fles pompoen
  • 225 gr tarwebloem
  • 80 gr suiker
  • 20 gr bakpoeder
  • 2,5 tl speculaas kruiden
  • 120 ml amandelmelk
  • 60 ml plantaardige olie

Glazuur:

  • 50 gr poedersuiker
  • paar druppels amandelmelk

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Snijd de pompoen in bokjes en kook deze tot deze helemaal zacht is. Pureer deze dan helemaal glad samen met amandelmelk. Voeg vervolgens ook de olie toe.
  3. Meng nu alle droge ingrediënten en meng dit met het natte mengsel.
  4. Vet de bakvorm goed in en voeg het beslag hierin.
  5. Bak de cake af in ongeveer 45 minuten of tot een prikker schoon uit de cake komt.