Hilda

Hilda Daemen

Ik ben geboren en getogen in Limburg, maar de liefde bracht me naar Hilversum. Daar woon ik nu samen met mijn vriend en onze dochter en zoon.

In 1998 ben ik afgestudeerd aan de SPH in Maastricht. Ik liep stage op de jeugdafdeling van een psychiatrische kliniek voor kind en jeugd.

Ik vond het fantastisch samen met de jongeren te werken aan hun herstel, ook omdat in deze trajecten veel verschillende disciplines samen komen. Ik heb er jaren met veel voldoening gewerkt, maar maakte tussentijds nog een uitstapje naar vrouwenopvang. Uiteindelijk ben ik toch weer terecht gekomen bij ‘de Jeugd’. Ik werkte in de verslavingszorg, de meidenhulpverlening en de pleegzorg.

De (veer)kracht en puurheid van kinderen en jeugdigen vind ik enorm inspirerend. In mijn begeleiding wil ik hen het vertrouwen geven hun eigen kwaliteiten en kracht te zien en vooral ook, in te zetten.

In 2013 heb ik de opleiding Stressmanagement (coaching, counseling, conflictbemiddeling) afgerond. Ik wilde graag meer handvatten hebben voor de begeleiding van veranderingsprocessen. Om tot verandering te komen, is het noodzakelijk om niet functionele patronen van denken, voelen en doen te ontdekken en deze om te buigen. In dit proces help ik patronen te doorzien. Ik luister goed naar wat er gezegd wordt en kijk naar wat er gebeurt, om vervolgens de essentie daarvan terug te geven aan de cliënt. In dit proces ben ik de ‘bijrijder’ die helpt om de juiste weg te vinden. De cliënt bepaalt zelf de koers. Bij Knoest ben ik werkzaam als systemisch jeugdbehandelaar.