Kelly Duijfs

Ik ben Kelly Duijfs, sinds januari een nieuw gezicht bij Knoest. Ik woon met mijn vriend en ons dochtertje in Bussum.

Na het afronden van de studie sociaalpedagogische hulpverlening (SPH) ben ik in de jeugdhulpverlening gestart, op een leefgroep. Binnen de jeugdhulpverlening heb ik kennisgemaakt met verschillende werkvormen. Daarna ben ik me meer gaan richten op het geven van Rots en Water- en sociale vaardigheidstrainingen en het begeleiden van gezinnen.

Vijf jaar geleden ben ik in wijkteams gaan werken voor de gemeente Amsterdam en Amstelveen, de laatste 3 jaar binnen het ouder en kind team. Ik begeleidde vooral Middelbare scholieren en hun ouders bij hun zeer uiteenlopende hulpvragen.

Alles wat aandacht krijgt groeit, daar ben ik van overtuigd. In het leven lopen we allemaal ons eigen pad. Vaak verloopt dit pad niet zonder hobbels en uitdagingen. Ik geef graag aandacht aan de unieke kwaliteiten die iedereen heeft Meegekregen. Vanuit die kracht leer je beter om te gaan met moeilijke situaties.

In mijn begeleiding vind ik het belangrijk om oog te hebben voor het hele systeem. Dit kan het gezin zijn, de klas of het sportteam. We maken allemaal deel uit van verschillende systemen die ons en elkaar onderling beïnvloeden. In maart start ik met de opleiding familieopstellingen kind en jongeren om me verder te verdiepen in systemisch werken.

Ik hou van werken met kinderen. Ze bruisen van de energie en fantasie. Met openheid en humor ga ik aan de slag om kinderen weer in hun kracht te zetten. Beweging en natuur zijn daarbij belangrijke pijlers.