Kelly Duijfs

Mijn naam is Kelly Duijfs, samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Bussum.

Na het afronden van de studie sociaalpedagogische hulpverlening (SPH) ben ik in de jeugdhulpverlening gestart, wat inmiddels alweer 14 jaar geleden is. Binnen de jeugdhulpverlening heb ik kennisgemaakt met verschillende werkvormen. Na het werken op leef en behandelgroepen ben ik me meer gaan richten op het geven van Rots en Water- en sociale vaardigheidstrainingen en het begeleiden van gezinnen.

Vijf jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar de gemeente, eerst de gemeente Amstelveen en daarna de gemeente Amsterdam. Hierin ben ik werkzaam geweest in verschillende teams en heb ik gewerkt met verschillende doelgroepen van de leeftijd 0 tot 100 jaar met zeer uiteenlopende hulpvragen.

Alles wat aandacht krijgt groeit, daar ben ik van overtuigd. In het leven lopen we allemaal ons eigen pad. Vaak verloopt dit pad niet zonder hobbels en uitdagingen. Ik geef graag aandacht aan de unieke kwaliteiten die iedereen heeft meegekregen. Vanuit die kracht leer je beter om te gaan met moeilijke situaties.

In mijn begeleiding vind ik het belangrijk om oog te hebben voor het hele systeem. Dit kan het gezin zijn, de klas of het sportteam. We maken allemaal deel uit van verschillende systemen die ons en elkaar onderling beïnvloeden. In maart start ik met de opleiding familieopstellingen kind en jongeren om me verder te verdiepen in systemisch werken.

Ik hou van werken met kinderen. Ze bruisen van de energie en fantasie. Met openheid en humor ga ik aan de slag om kinderen weer in hun kracht te zetten. Beweging en natuur zijn daarbij belangrijke pijlers.