Rosalie de Visser

Mijn naam is Rosalie de Visser. Samen met mijn vriend woon ik in het gezellige Eemnes. Ik luister al mijn hele leven naar mijn gevoel en het heeft mij nog nooit in de verkeerde richting gewezen. Ik wist al snel dat ik met kinderen wilde werken. Hoe en wat, daar kwam ik gaandeweg achter.

Het mooie aan het werken met kinderen is dat je samen kunt ontdekken. Kinderen kijken met een open blik naar de wereld, zonder overtuigingen of oordeel en dat maakt kinderen zo puur. Daar leer ik elke dag van. Na het afronden van de Middelbare school besloot ik al snel dat ik de opleiding onderwijsassistent wilde gaan doen. Tijdens deze opleiding heb ik ervaring opgedaan binnen verschillende typen onderwijs o.a. (S)BO & ZMLK. Kinderen met een sociale, persoonlijke of emotionele hulpvraag trokken al snel mijn aandacht. Dit is dan ook de reden dat ik verder ben gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht. Ik heb gekozen voor de opleiding Ecologische Pedagogiek, een studie die ervan uitgaat dat de omgeving van een kind of jongere een grote rol speelt in de ontwikkeling.

In mijn laatste stagejaar kwam ik terecht bij Knoest. Mijn visie op hulpverlening sluit mooi aan bij het systemisch werken. We focussen ons voornamelijk op de kwaliteiten van de betrokkenen binnen het systeem rondom het kind/jongere/ouder(s). Door deze kwaliteiten in te zetten kan iedereen in het systeem (weer) in zijn kracht komen staan.

Ik voelde me vrijwel meteen op mijn plek bij Knoest. Na een leerzame stage, maak ik nu officieel onderdeel uit van het hechte en fijne Knoest-team.

Met mijn empathische vermogen, oprechte interesse en luisterend oor hoop ik samen met de kinderen tot de kern te komen. Wat bij mij voorop staat is dat wij vanuit verbinding met elkaar kunnen samenwerken.

Ik wandel graag met je mee!