Simone van der Kolk

Mijn hele leven heb ik in Bussum gewoond, maar ben voor de liefde verhuisd naar Noordwijkerhout waar ik samenwoon met mijn partner. Al vanaf kleins af aan wilde ik graag werken met kinderen. Het was dan ook al duidelijk dat ik de Mbo opleiding jeugdzorg wilde doen. Tijdens deze opleiding heb ik ervaring opgedaan binnen de specialistisch na schoolse opvang en speciaal onderwijs.

Hierna ben ik de HBO opleiding ecologische pedagogiek gestart en ging ik op zoek naar een stageplek waar het systemisch werken een belangrijk onderdeel was. Ik kwam toen terecht bij Knoest en heb hier mijn opleiding afgerond met mijn afstudeeropdracht; het ontwikkelen van een groepsaanbod voor jongeren. Het werken met groepen is een van mijn krachten en geeft mij veel energie.

Eén van mijn grote hobby’s is korfbal en dit doe ik al mijn halve leven. Ook ben ik actief als trainer en coach. Sport is voor mij een prachtig middel om in contact te komen met kinderen. Dit is ook een reden waarom ik ben opgeleid tot rots en water trainer. Lichaamsbeweging staat namelijk direct in verbinding met het zelfbeeld van kinderen. Dat is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn begeleidingsstrategie. Verder draagt sport ook bij aan de ontwikkeling van de zelfredzaamheid en persoonlijke grenzen.

De respectvolle en veilig omgeving binnen Knoest zorgt ervoor dat we een hecht team zijn. Samenwerking is voor mij essentieel, niet alleen met collega’s, maar ook met ouders, kinderen en andere samenwerkingspartners. Ik ben van mening dat je alleen goede begeleiding kan bieden als er een goede samenwerking is.