Galette de sarrasin/ble noir

Voor 8 stuks heb je nodig:

250 gram boekweit meel (of de helft boekweitmeel en de helft volkoren meel)

Snufje zout
2 eieren
1/2 liter koud water (of -plantaardige- melk)
40 gram gesmolten boter of gesmolten ontgeurde kokosolie
Vermeng alle ingredienten, het vet kan stollen maar dat is niet erg. Als het kan laat het beslag rusten, minimaal 20 minuten.
Bak de galette zoals een pannekoek en houdt warm
In Frankrijk wordt deze galette de sarrasin/ ble noir altijd hartig gegeten. Ideetjes voor een traditionele Bretonse galette:
– gezouten boter
– gebakken worstje
-gesmolten kaas

– gesmolten kaas, ei en ham

– gebakken champignons en evt prei
– geitenkaas, walnoten en een groene salade
– gerookte zalm, crème fraiche en een kneepjes citroensap
– gegaarde kool, gekookte aardappel en kaas.
Enjoy!