Knoest Zomer Week, Mexico; bonenchilli!

Bonenchilli

Bonenchili voor 70 personen

3 kilo droge bonen, kidney/zwarte/borlotti ( of 30 blikjes a 1,10…) voorgekookt
20 eetlepels cocosolie/olijfolie/ghee
20 tenen knoflook, gehakt
10 uien, fijngehakt
10 theelepels gemalen komijn
5 rode chili’s zonder zaad en lijst, fijngehakt
10 theelepels paprika poeder
10 theelepels droge oregano
10 rode paprika, in kleine stukjes
10 gele paprika, in kleine stukjes
10 wortels, in kleine stukjes
20 stelen bleekselderij, in kleine stukjes
1,5 kilo maïskorrels
20 blikken tomaat in blik (of Passata maar dan 8)
2,5 liter water
6 eetlepels cacaopoeder

Doe de olie in een zware pan op middelhoog vuur. Doe de uien, knoflook, komijn, chili, paprika poeder en oregano in de pan en laat het koken voor enkele minuten, roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Als het lekker ruikt en de uien zacht maar ze nog niet bruin zijn, doe je de paprika,wortel,mais en selderij erbij. Kook nog een paar minuten.

20150814_131638

Doe er dan de bonen, tomaten, water en zout bij en breng aan de kook. Verlaag nu de temperatuur en laat 20 minuten zachtjes koken. Doe er dan de cacaopoeder bij, eerst 4 eetlepels goed door roeren en even laten doorkoken. Dan even proeven en evt. Nog 1 a 2 eetlepels cacao erbij omme smaak te verdiepen en extra zout en vers gemalen peper.

In bakjes serveren, met een beetje yoghurt, verse koriander, salade, limoenschijfjes, wat salade, tortilla en chips.

 2015-08-14 19.09.18     20150324_11562820150814_120905

 * kijk bij de andere recepten voor het recept van de quaqamole. EET SMAKELIJK!