Burgers
Burgers
Belangrijk is dat je als je ze gevormd hebt laat koelen, dan houden ze beter hun smaak, bonen van te voren weken en koken.
Benodigdheden:
250 gram droge kikkererwten
250 gram droge rode kidneybonen
1,5 cups havermout ( neem 2 pakken van 250 gram, dan zit je goed)
1,5 cups gekookte zoete aardappel, 3 zoete aardappels dus, fijngemaakt
3 teentjes knoflook
1 grote uien fijngesnipperd
2,5 eetlepels mosterd
1 eetlepel paprikapoeder evt. Pimenton, dat is gerookt paprika poeder
Peper en zout
Olie om in te bakken
Maal alle ingrediënten in de keukenmachine fijn totdat er een goed gemengde massa ontstaat, maar geen puree!!
Het moet genoeg zijn voor het aantal personen die er zijn, dus je verdeelt het eerst in ballen met bijvoorbeeld een ijschep. Maak hierna er burgers van. Laat die tenminste 30 minuten koelen in de koelkast, dan blijven ze beter in vorm!
Bak de burgers voorzichtig op half hoog vuur, ongeveer 4 minuten per kant. Je kan als je te weinig pannen hebt, ze in fase’s bakken en in de oven warm houden. Zet dan de oven op 125 graden.
Broodjes voor burgers
Snijd de broodjes door
Eventueel ui, mosterd, ketchup, augurk voor op het broodje
De ui en augurk snijden
Coleslaw
Benodigdheden
1/2 rode kool
1/2 witte kool
halve kilo wortel
Saus van sojayoghurt, peper zout,citroensap van 1 citroen, ongeveer 1 eetlepel mosterd en paprikapoeder
Snijd de rode kool, witte kool en wortel fijn met behulp van de keukenmachine. Dat scheelt veel tijd!
Maak een smakelijke saus van de sojayoghurt, mosterd,citroensap,zout, peper en paprika poeder. De saus mag best wel wat smaak hebben het gaat nog over de groente en die kunnen wel wat gebruiken..
Vermeng de saus en groente en laat in de koelkast staan tot opdienen.
Milkshake
2 pakken rijstmelk
2 kilo bananen gepeld in plakjes en ingevroren!
Vanillemerg
Stevia of agave of maplesiroop
Cacaopoeder als je chocolade/bananen milkshake wilt maken
Vermeng alle ingrediënten met behulp van een mixer of staafmixer.
Niet te lang van te voren maken, de bedoeling is dat ie nog lekker koel is!!
Popcorn
Popcorn 1 zak
Olie om te bakken
1 blik kokosmelk
1 cup kokosbloesemsuiker
Maak de caramelsaus van de suiker en kokosmelk. Kook ze in een pan, zodat het aardig borrelt. Laat dat ongeveer 10-15 koken met bubbels, totdat je een caramelachtige consistentie krijgt. Laat de saus afkoelen.
Bak de popcorn met behulp van een zware pan en deksel. Doe de olie in de pan en ongeveer 3 a 4 eetlepels per keer. Popcorn is klaar als je geen gepop meer hoort.