Noten rozijnenbrood

Noten rozijnenbrood

Ingrediënten (voor 1 brood):

  • 5 eieren
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr chiazaad
  • 50 gr lijnzaad, gebroken
  • 50 gr gedroogde abrikozen in stukjes
  • 50 gr rozijnen
  • 150 ml kokosolie, gesmolten
  • 1 tl grof zeezout
  • 150 gr walnoten
  • 100 gr pompoenpitten

Bereidingstijd:

  1. Verwarm de oven tot 160 graden. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
  2. Klop de eieren los in een kom. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door.
  3. Schenk het beslag in het cakeblik en bak ik 50-60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  4. Laat minstens 30 minuten afkoelen voordat je het brood in plakken snijdt.

Tip: Snijd het brood in plakken en bewaar (afzonderlijk verpakt) in de vriezer.

 

Reijs, V. (2021). Help, ik val niet af! Utrecht, Nederland: Kosmos Uitgevers.