Op dit kookboek vind je recepten die worden gekookt op de groepen. De recepten zijn seizoensgebonden. Ook vind je lievelingsrecepten van de kinderen, zoals de soep die oma altijd maakt of de kip die we altijd eten op mijn verjaardag. Tevens vind je vervangingen van de kinderklassiekers maar dan in een gezond jasje. Op zoek naar een gezonde snack of traktatie? Ook dat kun je op ons kookboek vinden.
Heb je een keer iets lekkers gegeten op de groep en wil je dit nog een keer thuis maken met je ouders? Dan kun je het recept terug vinden in het kookboek.

Verhuisrecept: plunder-de-voorraadkast-taco’s

Een origineel Knoest recept gemaakt door de dinsdaggroep. We gaan verhuizen en de voorraadkast moet leeg. Van de ingrediënten die op tafel lagen hebben de kinderen er zelf een aantal geselecteerd en daarmee een heerlijke maaltijd op tafel gezet. Taco’s met rijst en groenten, worstjes en frietjes. Het lijkt een bijzondere combinatie maar het smaakte … >>Lees verder

Sinterklaas tapas

De sint is in het land, een mooi moment om een reisje te maken door de wereldkeuken met deze week recepten uit: Spanje! In Spanje eet men vaak laat verschillende kleine hapjes die ze tapas noemen. Vandaag dus drie recepten: gazpacho, patatas bravas en een frisse spinaziesalade met mango en mandarijn! Gazpacho zit bommetje vol … >>Lees verder

Rode linzencurry met zoete aardappel en bloemkool

Deze week hebben we op de maandag en dinsdaggroep een heerlijke linzencurry gegeten met zoete aardappel, bloemkool en kikkererwten. Je kan de linzencurry nog lekkerder maken door er aan het einde wat limoen doorheen te roeren en te besprenkelen met verse koriander. Serveer deze curry met naanbrood of papadums. Ingrediënten (8 personen) 1 bloemkool 2 … >>Lees verder

Baba ganoush

Aubergine is typisch zo’n groente waar je van houdt of waar je van gruwelt. Ik vind het heerlijk, al is het wel van belang dat je de aubergine goed klaarmaakt. Rooster of gril je hem niet lang genoeg dan eet je zeker niet smakelijk! Baba ganoush is een dip gemaakt van aubergines die van oorsprong … >>Lees verder

Zeewiersalade met gebakken tofu

Benodigdheden (voor 4 personen) 375 g tofu naturel 3 cm verse gember 6 el ketjap manis 20 g gedroogd zeewier 1 komkommer 1 rode peper 1 limoen 2 bosuien 125 g koelverse zeewiersalades 4 el sesamolie 20 g sesamzaam 20 g zwart sesamzaad Bereidingswijze Stap 1: Laat de tofu uitlekken. Leg een schone theedoek op … >>Lees verder

Rijstpannekoekjes met banaan

Rijst over? Met nauwelijks ingrediënten, kun je toch een lekkere maaltijd op tafel zetten. Zowel voor ontbijt, lunch, een toetje of als tussendoortje. Ingrediënten (6 kleine pannenkoekjes): 50 gr gekookte (zilvervlies) rijst 1 rijpe banaan 2 eieren 1/2 tl bakpoeder Snufje kaneel Boter/olie om in te bakken Als topping kunnen verschillende ingrediënten gebruikt worden. Bijvoorbeeld: … >>Lees verder

Tweelaagse rauwe vegan chocolade brownie

Ingrediënten brownie: 6 medjool dadels (100g), ontpit of 8 gewone droge dadels -> 10 min weken in warm water 150 gr amandelmeel 70 gr kokosvet, gesmolten + evt. 1-2 el plantaardige melk 1 tl vanille-essence Ingrediënten topping: 150 gr pure chocolade (ten minste 70% cacao) 50 ml kokosvet 50 ml ahorn- of dadelstroop minisnufje zout … >>Lees verder

Speculaas en pompoen cake

Deze cake hebben we meegegeven aan de kinderen na de herfstvakantie dag. De ingrediënten van deze cake maken het ook een hele herfstige cake. De combinatie van deze twee ingrediënten (speculaas en pompoen) is echt onwijs lekker, een match made in heaven en ook nog is vegan! Ingrediënten: 500 gr fles pompoen 225 gr tarwebloem … >>Lees verder

Colombiaanse carimañola

Op de jongerengroep nam er een meisje afscheid. Ze wilde om hier bij stil te staan zorgen voor het avondeten! Uiteindelijk is het een Colombiaanse avond geworden, een van de hapjes heeft ze zelf gemaakt en meegebracht, namelijk carimañola’s! Dit is een typische snack uit de Colombiaanse Caribische regio. Deze keer waren ze gevuld met … >>Lees verder