Op dit kookboek vind je recepten die worden gekookt op de groepen. De recepten zijn seizoensgebonden. Ook vind je lievelingsrecepten van de kinderen, zoals de soep die oma altijd maakt of de kip die we altijd eten op mijn verjaardag. Tevens vind je vervangingen van de kinderklassiekers maar dan in een gezond jasje. Op zoek naar een gezonde snack of traktatie? Ook dat kun je op ons kookboek vinden.
Heb je een keer iets lekkers gegeten op de groep en wil je dit nog een keer thuis maken met je ouders? Dan kun je het recept terug vinden in het kookboek.

Vegan Wentelteefjes-muffins

Een heerlijk gezond recept die voor allemaal verschillende gelegenheden kan worden gemaakt. Als ontbijt, tussendoortje, dessert of als traktatie! Ingrediënten voor 8 muffins: 125 ml sojaroom 125 ml sojamelk met vanillesmaak 1 el maïzena 3 el bloem 3 el koekkruiden of kaneel 8 plakjes witbrood (het liefst van vorige dag) Voor de vulling: 1 portie … >>Lees verder

Blauwe-bessencheesecake

Yvette was 15 maart jarig en die trakteerde het team met deze heerlijke taart! “Drie redenen waarom je deze cheesecake met blauwe bessen moet maken: de bodem is goddelijk, de choco-laag hemels en de vulling verrukkelijk.” Ingrediënten (10 personen): 150 g volkoren biscuits 70 g gezouten roomboter 200 g kristalsuiker 100 g melkchocolade (tablet) 400 … >>Lees verder

Gehakt nacho schotel

Ingrediënten (voor 4 personen): 300 gr rundergehakt 1 rode paprika 1 rode ui 2 tomaten 1 komkommer 1 bakje crème fraîche 1 zakje geraspte kaas 1,5 zak nacho chips 1 teentje knoflook 3 avocado’s 1 limoen Mexicaanse kruiden Bereiding: Verwarm de oven voor op 160 graden. Snipper de rode ui en snij de rode paprika, … >>Lees verder

Pindakaas

“Zouden we eigelijk ook zelf pindakaas kunnen maken” vroeg een van de kinderen vandaag op de groep? Daar komen we natuurlijk maar op 1 manier achter! Even googelen en uitproberen maar! Met maar 2 ingrediënten heb je al je eigen pindakaas gemaakt! Ingrediënten: 350 gram ongezouten pinda’s snufje zout Bereiding: Doe de gepelde pinda’s en … >>Lees verder

Pita pizza

Vandaag voor de verjaardag van een kind op de groep hebben we zijn oma’s recept gemaakt. Namelijk mini pizzatjes op een pitabroodje! Een super makkelijk en lekker recept! Ingrediënten: Pita broodjes Tomaten frito Geraspte kaas Toppings naar keuze (mozzarella, salami, tonijn, ham, ananas enzovoorts….) Eventueel rucola voor eroverheen Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 … >>Lees verder

Verse pasta

Je eigen verse pasta maken is niet alleen lekkerder, maar ook nog is super leuk om zelf te maken. Zo kun je alleen al met meel en eieren al je eigen deeg maken! Wel is het essentieel dat je speciaal pastameel gebruikt en geen bloem of patentmeel anders valt je pasta uit elkaar. Pastameel herken … >>Lees verder

Linguine met venkel en ibicencoworstjes

Door vlees uit verse worstjes te gebruiken is de saus al snel op smaak waardoor je zelf nog maar weinig hoeft toe te voegen. Je haalt gewoon het velletje eraf, bakt het worstvlees rul en voegt dat toe aan je saus. In dit geval heb ik verse Ibicencoworstjes gebruikt. Ze zijn pittig gekruid, dus als … >>Lees verder

Ontbijtcake met fruit, noten en mascarpone

  Ingrediënten voor 1 kleine cake: 100 g gemengde noten 150 g bessen 2 grote eetlepels mascarpone 2 eetlepels notenpasta (40 g) 1 ei en 1 eidooier optioneel: Kokosrasp, kardemom en kaneel Benodigdheden: Cakevorm Bakpapier Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits het ei. Maal de noten grof en meng ze met de … >>Lees verder

Boerenkoolpesto

Deze week aten we op de groepen boerenkool maar dan op een andere manier, namelijk in de vorm van pesto! Deze pesto kun je natuurlijk voor verschillende dingen gebruiken, wij roerde hem door de pasta tot pasta pesto! Ingrediënten voor 1 pot vol 250 gr boerenkool 100 gr parmezaanse kaas 60 gr pijnboompitten 4 teentjes … >>Lees verder