Op dit kookboek vind je recepten die worden gekookt op de groepen. De recepten zijn seizoensgebonden. Ook vind je lievelingsrecepten van de kinderen, zoals de soep die oma altijd maakt of de kip die we altijd eten op mijn verjaardag. Tevens vind je vervangingen van de kinderklassiekers maar dan in een gezond jasje. Op zoek naar een gezonde snack of traktatie? Ook dat kun je op ons kookboek vinden.
Heb je een keer iets lekkers gegeten op de groep en wil je dit nog een keer thuis maken met je ouders? Dan kun je het recept terug vinden in het kookboek.

Appeltaart smoothie

Een smoothie die smaakt naar appeltaart? Dat moesten we proberen! Om gezond en lekker te proosten op het nieuwe jaar hebben we met de groep een nieuw soort smoothie geprobeerd! En niet zomaar een…. Door hem na het maken nog even op te warmen in een pannetje had het echt de smaak van een verse … >>Lees verder

Pad thai met kip en garnalen

We hebben een echt Thais recept naar Nederland gehaald. Wat je normaal op de foodmarket in het Thaise Bangkok kunt halen aten we vandaag op de groep. Het is eigenlijk het meest populaire éénbordsgerecht in Thailand. Ingrediënten (voor 2 á 3 personen): 200 gr garnalen (ontdooid) 300 gr kipdijfilet 3 eetlepels sojasaus 2 eieren 75 … >>Lees verder

Frisse labneh met pistachenoten, citroenschil, peterselie en sumak

Als saus bij het zelfgemaakte naanbrood hadden wij op de groep verse Labneh gemaakt. Labneh is eigenlijk een Midden-Oosterse versie van hangop bestaande uit zachte kaas die heel veel variaties kent. De basis is in ieder geval altijd met zout vermengde uitgelekte yoghurt. Wij hadden maakte een frisse versie met pistachenoten, citroenschil, peterselie en sumak. … >>Lees verder

Thaise pompoensoep

Deze week op de groep: Thaise pompoensoep met rode curry en kokosmelk! Een overheerlijke soep passend bij de herfst! Dit recept is voldoende voor 6 personen. Ingrediënten 3 el olie 1 ui fijngesneden 2 tenen knoflook fijngesneden 1 el Thaise rode currypasta of meer naar smaak 1 pompoen in stukken (met schil), zaden verwijderd (± 1 kg) ½ l groenten- of kippenbouillon 400 ml kokosmelk 1 el gember geraspt 1 kneepje citroen of limoen 1 bosje koriander vers Instructies … >>Lees verder

Boerenkool Risotto

Vandaag iets helemaal nieuws op de groep. Namelijk risotto maar niet zomaar risotto maar met boerenkool! Boerenkool mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de koudere dagen en hoe leuk is het dan om er iets nieuws mee te proberen! Ingrediënten (2 personen): 150 gr boerenkool 150 gr risottorijst klont boter 50 gr parmezaanse kaas 2 trostomaten … >>Lees verder

Tikka Masala curry met pompoen

Nu de herfst in volle gang is hadden we een heerlijk recept gevonden voor op de groep! Namelijk een curry met pompoen en spinazie. Een vegan versie van de bekende “Tikka Masala” waarin de kip wordt vervangen door pompoen en spinazie. Een gerecht om lekker van op te warmen tijdens de herfstige dagen! Ingrediënten (2 … >>Lees verder

Kastanjes poffen

Herfst, ’t is kastanjetijd, de bomen raken leeg, ’t bos ligt er vol mee. Dus dé herfsttip, ga kastanjes poffen! Makkelijk om te doen en ’t is een geweldige snack. Tamme of wilde kastanje, zo zie je dat: De tamme kastanje zit ingepakt in een harig omhulsel in tegenstelling tot de harde stekels van de … >>Lees verder

Naanbrood

Zelf naanbrood maken is natuurlijk het leukst en lekkerst! Rond of ovaal dat maakt natuurlijk voor de smaak niks uit! Zorg er alleen wel voor dat je de broodjes niet te dik maakt maar ook niet te dun maakt. Het deeg verdeel je in 8 gelijke stukken en als je hiervan een bolletje maakt kun … >>Lees verder

Zandkoekjes

Op de groep hebben we zandkoekjes gemaakt om geld op te halen voor de enige echte Knoest vis! Hieronder vind u het recept voor 30 simpele zandkoekjes. Ook leuk om het deeg nog aan te vullen met bijvoorbeeld noten, rozijnen of dadels. Ingrediënten 200 gr bloem 75 gr suiker 1 eidooier 1 zakje vanillesuiker 125 … >>Lees verder