Op dit kookboek vind je recepten die worden gekookt op de groepen. De recepten zijn seizoensgebonden. Ook vind je lievelingsrecepten van de kinderen, zoals de soep die oma altijd maakt of de kip die we altijd eten op mijn verjaardag. Tevens vind je vervangingen van de kinderklassiekers maar dan in een gezond jasje. Op zoek naar een gezonde snack of traktatie? Ook dat kun je op ons kookboek vinden.
Heb je een keer iets lekkers gegeten op de groep en wil je dit nog een keer thuis maken met je ouders? Dan kun je het recept terug vinden in het kookboek.

Mexicaanse gevulde zoete aardappel

  Vegetarische gevulde zoete aardappels in een Mexicaans jasje. Krokante zoete aardappelschillen gevuld met gepureerde zoete aardappel, zwarte bonen, cherrytomaten en koriander, gegarneerd met een klodder kokosyoghurt en zelfgemaakte guacamole. Ingrediënten voor 2 personen Voor de aardappelen – 2 middelgrote zoete aardappelen – 14 kerstomaten – 1 eetlepel appelazijn – 2 teentjes knoflook, geschild en … >>Lees verder

Rozenmaskertje

Rozenwater Rozenblaadjes worden al heel lang als wondermiddel voor je huid, haar en lippen gezien. Het kalmeert, hydrateert, egaliseert, reinigt, verzacht, verfrist en voedt je huid. Daarnaast is het ook nog eens goedkoop en ruikt het erg lekker. Rozenwater heeft antibacteriële eigenschappen en is erg mild van karakter. Ook reinigt het je poriën en is … >>Lees verder

Plaatpizza met groente en kipreepjes

Eindelijk iets lekkers zeiden de kinderen. Ja, want we eten vandaag pizza. Een Knoest waardige plaat pizza met groente. Hieronder lees je hoe je hem zelf kunt maken. Benodigdheden (voor 1 plaat pizza): pizza deeg (wij gebruiken volkoren pizza meel van koopmans) Voor het beleg 200 gram gerookte Kipreepjes 1 courgette 3 rode uien 1 … >>Lees verder

Courgettesoep

Courgettesoep 2  uien 1 klont boter 2 el olijfolie 6  courgettes 3 tenen knoflook 5 takjes tijm 3 l bouillon 2  kruimige aardappels BEREIDINGSWIJZE Totale tijd: 45 MINUTEN Stap 1 Snijd de uien fijn. Stap 2 Zet een soeppan op het vuur en smelt hierin de boter met olijfolie. Doe de uien in de pan met flink wat zout. Zo verbranden de uien niet en kunnen langzaam de suikers … >>Lees verder

Mayonaise

Weer een jarige! Als extraatje hebben we vandaag naast patat en kipnuggets ook zelf mayonaise gemaakt. Doordat je het zelf maakt heb je echt pure volle mayonaise zonder “chemische” toevoegingen en je kunt er onwijs goed mee variëren, wij hebben twee soorten gemaakt: salie en kerrie mayonaise. Maar je kan natuurlijk ook citroen, chili en … >>Lees verder

Easy peasy brownie taart

Vorige week dinsdag vierde Raymond zijn verjaardag op de groep. En wie jarig is trakteert! toch? Dit keer waren de rollen omgedraaid. Eén van de kinderen op de groep had thuis een taart gebakken en deze hebben we met elkaar op gesmikkeld. De taart was zo lekker dat we om het recept hebben gevraagd zodat … >>Lees verder

Andijvie anders

Andijvie anders Andijvie is één van de populairste bladgroenten. Er bestaan twee soorten: ‘gewone’ andijvie en krulandijvie, ook wel frisée. Gewone andijvie heeft een grote krop met grove, groene bladeren en een geel hart. Vandaag koken wij met allebei. Verse krulandijvie uit de moestuin en gewone andijvie uit de supermarkt. Let op! Andijvie slinkt tijdens … >>Lees verder

Zonnebrandcréme

Recept 1 Zonnebrandcrème benodigdheden: 2 el biologische kokosolie 1 el shea butter 1 el avocado olie 1/2 tl sesam olie of tarwekiem olie 1/2 tl aloe vera gel 30 druppels Wortelzaad etherische olie Bereiding: Laat de kokosolie au bain marie (in een maatbeker of glazen pot in een pan met warm water op laag vuur) … >>Lees verder

Gezonde aardbeientaart

Deze taart is gemaakt voor de afsluiting van de Rots & Watertrainingen. Een gezonde taart en oh zo smakelijk. Wij delen het recept graag met jullie om het zelf ook te kunnen maken. Het is het uitproberen zeker waard! Ingrediënten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede Voor één laag biscuit: 2 eieren 40 gram … >>Lees verder

Pestokrieltjes met venkel en kip

Uit eigen tuin! Deze keer de aardappelen, rucola en venkel uit eigen tuin gehaald. Met name de aardappelen rooien was voor de kinderen en interessante activiteit! “Het is net schat graven!” De kinderen wilde meerdere keren opscheppen, we vermoedden dat ze het lekker vonden 😉 Ingrediënten (4 pers): 500 g krieltjes 40 pijnboompitten 2 venkelknollen … >>Lees verder