Op dit kookboek vind je recepten die worden gekookt op de groepen. De recepten zijn seizoensgebonden. Ook vind je lievelingsrecepten van de kinderen, zoals de soep die oma altijd maakt of de kip die we altijd eten op mijn verjaardag. Tevens vind je vervangingen van de kinderklassiekers maar dan in een gezond jasje. Op zoek naar een gezonde snack of traktatie? Ook dat kun je op ons kookboek vinden.
Heb je een keer iets lekkers gegeten op de groep en wil je dit nog een keer thuis maken met je ouders? Dan kun je het recept terug vinden in het kookboek.

Tom Kha Kai Soep a la Danielle

Een lievelingsrecept van Danielle en de rest van haar familie. Verrassend dat de Knoest kinderen ook erg hebben genoten van deze soep deze week waarin verschillende smaken elkaar afwisselen. De kinderen vroegen om meerdere soepkommen. Probeer het thuis eens uit!   Benodigdheden: eetlepel groene curry (iets meer als je van pittig houdt) 3 liter kokosmelk … >>Lees verder

Eigen soepstengels met toppings

Super simpel maar super leuk om te maken. Deze soepstengels kun je zelf beleggen met alles wat je lekker vind. De kinderen vonden het super leuk om te maken en wilde het zelfs mee naar huis nemen. Ingrediënten: 10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg 1 middelgroot ei 50 g geraspte kaas 3 tl komijnzaad 3 tl italiaanse … >>Lees verder

Maïsmuffins

Een feestje op je bord: een maïsmuffin! Op de dinsdaggroep hebben we deze gezonde muffin gegeten. De recensies van de kinderen zeggen genoeg: ★★★★ – Lara – machtig, maar zeker lekker ★★★ – Ray – heel lekker ★★★★★ – Simon – smaak was heerlijk Benodigdheden (15 muffins) 75 g ongezouten boter (of margarine) 100 g … >>Lees verder

Muffin Ijsjes

Ingrediënten: 125 gram havermeel 125 ml biologische Soja ongezoet 2 eieren 2 bananen 2 tl bakpoeder handje nootjes naar keuze 1 tl kaneel 8 ijshoorntjes 1 reep pure chocolade fruit naar keuze   Bereidingswijze Het basisrecept voor de gezonde muffins is heel eenvoudig. Verwarm eerst de oven voor op 180 tot 190 graden. Meng 125 gram … >>Lees verder

Pasta met saus van groene groente

Bij pastasaus denk je al gauw aan rode saus. Maar bij deze pasta was de saus een andere kleur. Een aparte combinatie van pasta met saus van groene groente. Deze pasta werd zeer goed ontvangen  door de kinderen op de maandag en dinsdaggroep. Hieronder is het recept te lezen. Ingrediënten (2 personen): 150 g volkorenpenne … >>Lees verder

Koolraapquiche met gerookte kip

Een echte hollandse winterquiche! Op de maandaggroep hebben we deze heerlijke quiche gegeten. Perfect voor dit seizoen en nog goed gelukt ook. De kinderen hebben gesmuld. Hieronder het recept voor 4 personen. Ingrediënten: 6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart (pak) 1 koolraap 1 ui 2 knoflooktenen 45 g ongezouten boter (of margarine) 300 g gesneden … >>Lees verder

Veganistisch koekjes

Omdat Marthe afscheid gaat nemen van Knoest, wil ze graag nog een aantal dingen doen. Een van deze dingen was veganistische koekjes maken. We hebben tijdens de maandag- en de dinsdaggroep de heerlijke koekjes gemaakt. Ingrediënten voor vegan koekjes 150 gram biologische bloem. 100 gram plantaardige margarine. 40 gram kokosbloesemsuiker. snuf zout Als variatie kunt … >>Lees verder

Pastinaak chips

Pastinaak is een groente van het seizoen. Joska, een van de stagiaires had deze groenten nog nooit geproefd. Ze wilde dit graag proeven en kwam een recept voor heerlijke chips tegen. Deze chips hebben we gemaakt op de dinsdaggroep. Het is simpel om te maken en kan zowel warm als koud gegeten worden. De meeste … >>Lees verder

Gezonde energierepen

Tijdens de knoest herfstdag hebben we veel gelopen en dus veel energie verbrand. Dan is het natuurlijk belangrijk dat je je energie weer aanvult. En hoe kan dat nou beter dan door deze “knoestproof” energie repen? Na het lange wandelen hebben we samen gedronken en een stuk energie reep genomen. Ook kregen alle kinderen twee … >>Lees verder