Aduki bonen schotel met chorizo en gehaktballetjes

Adukibonen bevatten veel ijzer en zink, 11% van de ADH. Belangrijk voor een goed HB en een sterk afweersysteem. Adukibonen bevatten veel fosfor, kalium en koper, 15% van de ADH. Belangrijk voor sterke botten, een gezonde bloeddruk en een sterk afweersysteem.

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 125 gr chorizo in blokjes
  • 350 gr gehakt
  • 1 wortel fijn gesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij fijngesneden
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 6 takjes tijm
  • 2 salieblaadjes
  • 375 ml kippenbouillon (Maggi)
  • 250 gr pomodori tomaten door midden
  • 600 gr aduki boontjes gekookt
  • 100 gr spinazie
  • ciabatta voor erbij, optioneel

 

Instructie

  1. Verhit 1 el olie in braadpan op hoog vuur. Bak chorizo uit en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid het gehakt en draai hier mooie gehaktballetjes van.
  2. Bak in de chorizopan de gehaktballetjes bruin. Haal de balletjes uit de pan. Voeg meer olie toe. Bak de wortel, ui, bleekselderij in de pan. Voeg knoflook, tijm (blaadjes) en salie (gesneden) toe en bak 2-3 minuten of tot de aroma’s vrijkomen.
  3. Voeg de tomaten, bouillon en de bonen toe en breng aan de kook. Laat vijf minuten indikken
  4. Voeg de balletjes weer toe en laat pruttelen tot ze gaar zijn.
  5. Schep de spinazie erdoor tot het slinks.
  6. Strooi aan het eind de uitgebakken chorizo erover en serveer met geroosterde ciabatta