Geroosterde Zoete aardappel- Pompoensoep

Pompoen en zoete aardappel vormen een krachtige combinatie van ingrediënten die niet alleen heerlijk smaken, maar ook bijdragen aan een voedzaam en energierijk dieet.

Zoete aardappelen zijn een fantastische bron van complexe koolhydraten, vezels, vitamine B6, vitamine C en bètacaroteen (vitamine A). De vezels en complexe koolhydraten zorgen voor een geleidelijke afgifte van energie, wat helpt om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden – cruciaal voor het behouden van energie en concentratie bij kinderen. Tijdens de verdiepingsdag hebben wij deze ware krachtbron gegeten en iedereen heeft er van genoten!  Deze soep houdt het energieniveau hoog en de geest scherp, zodat de kinderen klaar zijn voor elk avontuur dat op hun pad komt.

 

Benodigdheden voor 4 personen: 

  • 2 Zoete aardappelen
  • 1 (Fles)pompoen
  • 2 Tomaten
  • 2 Puntpaprika’s
  • 3 Teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

Stap 1 – Verwarm de oven op 200 graden

Stap 2 – Ontpit de pompoen, snij de pompoen en zoete aardappel in stukken.

Stap 3 – Gebruik een grote ovenplaat met bakpapier, om de zoete aardappel, pompoen, paprika’s, tomaten en knoflook op te leggen. Besprenkel de groenten met olijfolie, zout en peper naar smaak. Plaats de plaat voor 15-20 minuten in de oven.

Stap 4 – Haal de plaat uit de oven en schenk de groenten + vocht over in de soeppan. Voeg 500-700 ml gekookt water toe aan de soeppan. Kook dit nog 5 minuten door, voeg eventueel extra zout, peper en chiliflakes toe naar smaak. Pureer de inhoud van de soeppan voor enkele minuten tot een gladde soep.

Serveertip: Voeg als extra een beetje room, chiliflakes en peterselie toe of een stuk grof bruin brood erbij.

Genieten maarrrr!