Tweelaagse rauwe vegan chocolade brownie

Ingrediënten brownie:

  • 6 medjool dadels (100g), ontpit of 8 gewone droge dadels -> 10 min weken in warm water
  • 150 gr amandelmeel
  • 70 gr kokosvet, gesmolten + evt. 1-2 el plantaardige melk
  • 1 tl vanille-essence

Ingrediënten topping:

  • 150 gr pure chocolade (ten minste 70% cacao)
  • 50 ml kokosvet
  • 50 ml ahorn- of dadelstroop
  • minisnufje zout
  • Amandelschaafsel
  • Frambozen

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten (voor de brownie) in de blender of met de staafmixer tot een stevige puree. Bekleed een vierkante, niet te grote schaal met bakpapier. Doe de massa erin en druk even met je handen aan tot een gladde, dunne koek.
  2. Smelt voor de topping de chocolade en het kokosvet in een steelpan en meng van het vuur af met de rest. Roer tot een dikke pasta en bestrijk hiermee de rauwe brownie.
  3. Top de brownie af door de frambozen in de chocola te drukken en de amandelschaafsel eroverheen te strooien.
  4. Zet een paar uur in de ijskast om op te stijven en serveer in kleine blokjes.

Inspiratie: Jacinta Bokma