Browniepizza met kokosslagroom en fruit

Zin in het idee van een brownie, maar dan net even anders? Dan is deze veganistische brownietaart ideaal. Omdat de slagroom van kokosmelk is, geeft dit een hele andere draai en smaak aan de taart, een smaak die enorm verslavend kan zijn. Je bent gewaarschuwd…

Bodem
2 el gemalen lijnzaad
6 el water
1 sinaasappel
150 g bloem
50 g cacao poeder
100 g suiker
1 tl vanille-extract
80 g zonnebloemolie
100 ml plantaardige melk (wij gebruikten soja)
½ tl zout
Topping
1 blik kokosroom, volvet
4 el poedersuiker
Vers fruit in verschillende kleuren

Zo maak je het…

Zet het blikje kokosroom een dag van te voren in de koelkast, deze heb je later nodig.

Verwarm de over voor op 180 graden. Meng het lijnzaad met het water (eventueel in een blender of keukenmachine) en zet het apart op kamertemperatuur.

Rasp de helft van de sinaasappelschil en voeg deze samen met de bloem, cacao en suiker in een kom. Voeg dan vanille-extract, zonnebloemolie en plantaardige melk toe en meng goed. Voeg het lijnzaad toe wanneer deze papperig, maar niet te stevig is (zou ongeveer 10 minuten moeten duren, niet langer). Het beslag hoort vrij dik te zijn, dus mengen kan het beste met een stevige kunststof lepel.

Neem een ronde springvorm en leg bakpapier op de onderkant. Maak de ring hierna aan de onderkant vast en voeg het beslag toe. Druk dit goed aan en maak het zo egaal mogelijk. Bak dit voor 30 minuten in de oven.

Neem het blik kokosroom en maak deze open zonder te kantelen of schudden. Als het goed is, zit er aan de bovenkant een stevige, dikke laag room, en aan de onderkant doorzichtig vocht. Het room gedeelte is wat je wil hebben. Schep dit voorzichtig uit het blik en doe het in een kom. Voeg hier de poedersuiker aan toe en meng dit met een (evt elektrische) garde tot een gladde slagroom. Als het te dik voelt, kan je er een beetje kokoswater aan toevoegen. Zet de slagroom in de koelkast om het nog iets meer op te laten stijven.

Laat de brownie een uurtje afkoelen wanneer deze klaar is. Haal hem uit de springvorm en snijd ondertussen het fruit. Wanneer de pizza voldoende afgekoeld is, bestrijk deze dan met de slagroom en beleg met fruit. Eet smakelijk!