Catalaanse visschotel

Nu met het warme weer hebben we meer zin in een lichte maaltijd die je smaakpapillen prikkelt. Deze week een Catalaanse visschotel naar een recept van mijn mamma.

Ingrediënten:

1 grote ui
knoflook
1 gele en 1 rode paprika
1 blikje tomaatstukjes
tomatenpuree
2 takjes tijm
500 g kabeljauwfilet
(optioneel kwart rode peper fijngesneden)
citroensap
olijfolie
roomboter
venkel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175C.
Fruit in 3 el olijfolie de fijngesnipperde ui en 3 teentjes knoflook uit de pers. Snijd de paprika’s in reepjes en de venkel, bak ze 5 min. mee.
Voeg de tomaatstukjes, 2 el tomatenpuree en tijm toe en laat alles zachtjes 10 min. tot een saus inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Besprenkel de kabeljauw met wat citroensap en bestrooi met wat zout en peper. Schep wat van de saus in een ingevette ovenschaal en leg de vis erop. Schep de rest van de saus erover heen en plaats de schaal in het midden van de oven. Bak de vis in 25 min. gaar. Lekker met rijst en een salade.

Geniet!