Pad Thai met garnalen

Vorige week hebben de kinderen Pad Thai gemaakt. Een gerecht wat ik veel in Thailand heb gegeten. De jongens houden van pittig, waardoor deze smaakexplosie dan ook zeer in de smaak valt.

Ingrediënten:

2 personen
• 2 el arachideolie
• 1 chilipeper, gesneden
• 1 knoflookteen, gehakt
• stukje gember (2,5 cm) fijngehakt
• 4 lente-uitjes, gesneden
• 150 g sperziebonen, in kleine stukjes
• handvol taugé
• 180 g garnalen, gepeld
• 1 tl garnalenpasta
• 50 g pinda’s , gehakt
• 150 g gare rijstnoedels
• 1 ei, geklopt
• sap van 1 limoen
• scheut vissaus
• scheut sojasaus
• bosje koriander, gehakt

Bereiding:

Roerbak de chilipeper, knoflook, gember en de helft van de lente-uitjes in de olie in een wok op hoog vuur tot ze zacht worden.

Voeg de sperziebonen, taugé, garnalen en garnalenpasta toe; bak ze mee tot de garnalen ondoorzichtig zijn. Roer de helft van de pinda’s en alle noedels erdoor. Duw het naar één kant van de wok en bak het ei aan de andere kant. Roer tot het ei gaar is en meng door het gerecht. Voeg het limoensap en de vis- en sojasaus toe, meng alles goed en serveer bestrooid met de koriander en de rest van de pinda’s.