Red Curry soep met Gamba’s

Benodigdheden:

3 el rode curry pasta
1 sereh stengel (citroengras)
1 rode peper (zonder pitjes)
2 blikken kokosmelk
2 blikken tomaten in stukjes
500 gram wilde spinazie
4 bosuitjes fijngesneden
1 bosje koriander
2 tenen knoflook fijngesneden
2 uien fijngesneden
limoensap (optioneel)
500 gram gamba’s gepeld
1 liter kippenbouillon
Kokosolie om in te bakken

soep gamba

Bereiding:

Verwarm de olie in de pan
Fruit de ui, sereh (doormidden gesneden en gekneusd), rode peper, rode curry pasta en knoflook. Wanneer de geuren vrijkomen de tomaten, kippenbouillon en kokosmelk erbij doen. Laten pruttelen.
Tien minuten voor opdienen gamba’s toevoegen en spinazie.
Serveren met wat fijngesneden bosui en koriander en eventueel wat limoensap.

Wij hebben er papadums bij gebakken, heerlijke Indiase kroepoek.

Eet smakelijk!