Sushi monster!

Sushi is van oorsprong een Japans gerecht, een hapje wat bestaat uit rijst in diverse vormen gegoten. Met daarop of tussen de andere ingrediënten, denk bijvoorbeeld aan vis of zeevruchten maar ook aan gebakken ei of groenten. Sushi maken is niet moeilijk, als je maar de juiste ingrediënten heb. Sushi is er in vele soorten te krijgen, bijna altijd is rijst de basis. De meest bekende soorten zijn maki, temaki of nigiri. Vaak wordt er vis gebruikt, deze vis kunt u het beste bij een viswinkel halen en niet bij de plaatselijke supermarkt. Veel plezier met het maken van sushi!

Hoe maak je een sushi monster

Dit sushi monster nodigt niet alleen uit tot proeven, het is ook ontzettend leuk om in elkaar te knutselen. Hartstikke leuk voor de regenachtige zondag of voor een kinderpartijtje. Met simpele ingrediënten als mango, mais, sesam, avocado, gerookte zalm, tonijn en peterselie kun je een sushirol naar hartenlust versieren en er je eigen sushimonster van maken.

Om je alvast een beetje op weg te helpen; je begint met het rollen van een Uramaki*. Wat je erin stopt mag je helemaal zelf weten.  Ik heb de rol in 6 stukjes gesneden en ben de sushi per stukje gaan afwerken. Hiervoor heb ik verschillende technieken gebruikt. Veel knutselplezier!

De volgende zaken heb je nodig om de sushi (Uramaki sushi) te maken:
-Een sushi matje
-Een rijstlepel
-Een scherp mes
-Wat huishoudfolie
-Een snij plank.

De volgende ingrediënten zijn nodig om de Uramaki sushi te bereiden:
-Sushi rijst
-Nori
-De vulling van de sushi (verse zalm, tonijn, surimi sticks, gerookte zalm, avocado, komkommer etc.)
-Wat sesamzaad (eventueel kun je ook vis kuit gebruiken)

Hoe bereidt je de sushi?

Doe wat huishoudfolie over het sushi matje. Bedek vervolgens een noriblad met rijst met de rijstlepel. Verspreid de sushirijst goed over het blad en druk het aan. Doe hier nu de sesamzaadjes overheen. Leg nu alles met het noriblad naar boven op het sushi matje. Verspreid de vulling wat over het geheel. Maak er nu een mooie rol van en snijdt het in delen. Maak het mes iedere keer mooi schoon met een natte theedoek om nog mooier te kunnen snijden.