Tortilla

Een lekkere gezonde variant van een van de beroemdste gerechten uit Spanje: de tortilla! De kinderen hebben aangegeven dat ze zin hebben in de Lente en dat hier een tortilla bij hoort. Ze hebben helemaal gelijk.

Doordat ik zoete aardappel gebruik in plaats van gewone aardappel krijgt de omelet een lekkere zoete smaak en is het daarnaast ook nog hartstikke verantwoord. Daarnaast is de tortilla super makkelijk om te maken. Vandaag eten we hem met een salade kan dit gerecht als diner. Maar als lunch mee in de broodtrommel van de kinderen kan ook prima. Ook ideaal om op een mooie zomerdag mee te nemen voor een picknick in het park!

Dit heb je nodig:

Koekenpan

Ingrediënten:

2 zoete aardappels  | 1 rode ui | stuk feta kaas | 100 gram bladspinazie | 4 eieren | verse peterselie | peper & zout

Bereiding:

Boen de zoete aardappel goed schoon en snijd deze in dunne plakjes. Dit kun je doen met een aardappelschiller of kaasschaaf maar kan ook met een mesje. Snijd ook de ui in dunne ringen.  Doe wat olie in een koekenpan en bak daarin de ui en de zoete aardappelschijfjes met peper en zout in 5 minuten goudbruin.

Klop ondertussen de eieren los in een kom, doe de fijngesneden peterselie erbij en brokkel de feta erover heen. Giet vervolgens het eimengsel over de zoete aardappel en ui heen en verdeel de spinazie over de omelet. Deksel op de pan, vuur laag en in tien minuten laten gaar bakken.

Snijd de tortilla in pizzapunten en eet smakelijk!