Vegetarische Shepherd’s pie

Shepherd’s pie is een hartig traditioneel Engels gerecht van restjes schapen- of ander vlees. In dit recept maken we het vegetarisch, met seitan.  Erg lekker en doet niks af aan de vlezige textuur van het gerecht.

Benodigdheden:

  • 3 el olijfolie
  • 300 g gesnipperde ui
  • grof zeezout
  • 2 wortelen in stukjes van 1.5 cm
  • 345 g champignons, in dikke plakken
  • 225 g afgehaalde, gesneden snijbonen, in stukjes van 2.5 cm
  • 2 tl fijn gehakte verse tijm
  • 2 tl fijn gehakte salie
  • 1/2 kg seitan
  • 1 blik van 1/2 l. Polpa di pomodoro in pezzi (tomatenstukjes)
  • 1,2 dl water
  • 2 el mirin
  • 1 el sojasaus
  • vers gemalen peper
  • aardappelpuree met knoflook en bouillon
  • extra vierge olijfolie en paprikapoeder om de stoofpot te garneren

Bereiding:

We beginnen met de groenten

Verhit de olie in een zware ruime pan op een halfhoog vuur. Strooi de ui in de pan met een snufje zout en laat 7 a 8 minuten bakken tot de ui glazig en sappig is. Voeg de wortels, champignons,  snijbonen en salie toe. Laat nog 5 minuten bakken.

Toevoegen

Voeg de tomaten, seitan, water, mirin en sojasaus bij de groenten. Draai het vuur hoog en breng aan de kook. Laat afgedekt op een vuur nog 25 minuten koken of tot de groenten gaar zijn.

Piece of pie

Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal het deksel van de pan en laat indien nodig nog enkele minuten doorkoken om het vocht verder te laten indikken. Breng op smaak met peper en zout en schap het mengsel in een stenen of glazen ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree over de groenten, bestrijk met olie en strooi er wat paprikapoeder over. Zet een half uur in de oven of tot de puree goudbruin kleurt.

Enjoy!