Zoete aardappelfriet met avocado dip

Ingrediënten voor 1 persoon
– Zoete aardappelfriet
– 1 zoete aardappel
– olijfolie
– zout of paprikapoeder

  • Avocado dip
  • halve avocado
  • 2 el 0% vet Griekse yoghurt
  • 1 el magere mayonaise
  • Beetje zwarte peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappel goed schoon en verwijder zoveel mogelijk de “vieze” plekjes. Je kunt er eventueel voor kiezen om de schil er af te halen. Hierdoor wordt je zoete aardappel friet minder stevig.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe in een kom de gesneden zoete aardappel en meng hierdoor de olijfolie en zout of paprikapoeder. Verdeel vervolgens de zoete aardappel friet over de bakplaat. Nu mag het voor ongeveer 45 minuten in de oven. Draai halverwege even de zoete aardappel om. Hou de laatste 10 minuten even in de gaten, verschilt namelijk per oven hoe snel de zoete aardappel friet klaar is. Is je zoete aardappel friet zacht en beetje knapperig dan mogen ze uit de oven.

Tijdens het bakken van de zoete aardappel friet kan je de avocado dip maken. Het beste is om dit te maken in een keukenmachine, blender of bijvoorbeeld een staafmixer. Voeg alle ingrediënten samen en mix dit door elkaar. Als alles goed gemixt is en er geen stukjes avocado meer te zien zijn dan is je avocado dip klaar.