Plaattaart met witlof, rode ui en brie

Plaattaart met witlof, rode ui en brie

Benodigdheden

  • rol bladerdeeg
  • 4 rode uien
  • 200 gram brie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 500 g witlof

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het vel bladerdeeg uit en leg het op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het 10 minuten in de oven. 

Snijd de rode uien in ringen, en de brie in stukjes. Doe de eetlepels olijfolie in een pan en doe de ui en oregano er bij. 

Snij de onderkant van de witlof er af en snij de witlof vervolgens in de lengte en breedte door het midden. Voeg de witlof toe aan de rode ui, samen met peper en zout. Bak dit 7 minuten aan. Verdeel de witlof en ui over de bladerdeeg. Verdeel ook de brie erover. Doe het vervolgens ongeveer 20 minuten in de oven.