Boerenkoolquiche

Boerenkool is niet alleen lekker in de stampot, je kan het op veel verschillende manieren eten, bijvoorbeeld in deze quiche. Je kan het net als spinazie gebruiken en het na even roerbakken in de quiche verwerken. Boerenkool heeft een hoog ijzergehalte bevat weinig calorieën, geen vet en veel vezels.

Ingrediënten voor 6 personen:

400 gr verse gesneden boerenkool
12 plakjes bladerdeeg
2 eetlepel paneermeel
8 eieren
300 ml room
100 gr oude kaas geraspt
250 gr spekjes
2 tomaten

Benodigdheden:
Springvorm of quichevorm van 22 tot 24 cm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spekjes licht krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Roerbak de boerenkool in dezelfde pan tot hij iets geslonken is. Vet een springvorm of quichevorm in met een beetje boter en bekleed met de plakjes ontdooid bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi met paneermeel

Kluts de eieren door elkaar in een grote kom. Voeg de room en een snufje peper (en eventueel zout) toe. Voeg de spekjes en boerenkool toe aan het eiermengsel. Snijd de tomaat in blokjes en voeg ook toe aan het mengsel samen met de oude kaas. Verdeel het mengsel over de vorm met bladerdeeg. Zet de boerenkoolquiche in de oven en bak in ca. 35 mooi goudbruin en gaar. Wordt hij iets te donker, dek de quiche dan af met wat aluminiumfolie in de oven.