Gehakt nacho schotel

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 bakje crème fraîche
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1,5 zak nacho chips
  • 1 teentje knoflook
  • 3 avocado’s
  • 1 limoen
  • Mexicaanse kruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Snipper de rode ui en snij de rode paprika, tomaat en komkommer in stukjes.
  3. Rul het gehakt in een paar minuten bruin en voeg 3 eetlepels van de kruidenmix toe en meng goed door elkaar.
  4. Voeg de paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
  5. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met een laagje nacho’s. Bestrooi met wat ui, een paar klodders crème fraîche en geraspte kaas. Voeg vervolgens een deel van het gehaktmengsel toe. Herhaal de stappen tot je tot de rand komt en zorg dat je eindigt met de nacho’s laag.
  6. Plaats circa 15 minuten in de oven.
  7. Serveer met wat sla, tomaat, komkommer, rode ui, guacamole en crème fraîche.

Guacamole:

  1. Prak de avocado’s
  2. Pers de knoflook en voeg deze samen met wat tomaat en rode ui aan de avocado’s toe en meng goed door elkaar.
  3. Breng op smaak met wat peper, zout en limoensap.