Marokkaanse linzensoep

Recept Marokkaanse Rode Linzensoep

Een superlekker en gezond recept met exotische ruikende en indringende geuren van koriander, kaneel en komijn. Sluit je ogen, ruik goed en je waant je heel even op de zouk in Marrakesh.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 romatomaten, ontvelt en fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 mespunt korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 mespunt versgemalen zwarte peper
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes koriander
  • 100 gram rode linzen
  • 200 milliliter water

Bereiden

  • Laat de rode linzen minimaal 2 uur in water wellen
  • Verhit de olijfolie, voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn
  • Voeg de tomaten toe. Het water , de komijnpoeder, kaneel, korianderpoeder, kurkuma en het zout
  • Voeg nu de linzen toe. Laat de soep zo’n 30 minuten koken, totdat de linzen zacht zijn. Als de soep droog dreigt te koken dien je extra water toe te voegen.
  • Zet nu het vuur uit
  • Pers de citroen uit en roer het sap door de soep

Serveren

313638562ddf8af391c7a457ec19e4df_medium.

  • Serveer heet met wat fijngehakte peterselie, uienpijpjes of koriander blaadjes.