Spinazietaart met gehakt

Een van de kinderen van de dinsdaggroep mocht voor zijn verjaardag uitkiezen wat we gingen eten. Dit is zijn lievelingsrecept dus dat moesten we natuurlijk een keer proberen! Een simpele quiche met als hoofd ingrediënten spinazie en gehakt. Hij viel bij ons ontzettend goed in de smaak!

Ingrediënten (4 personen)

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 800 gr verse bladspinazie
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • boter
  • 700 gr gehakt
  • 200 gr geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 150 ml crème fraîche
  • Evt. 3 tl sambal (badjak)

Bereiding:

  1. De plakjes bladerdeeg laten ontdooien
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snipper de ui en knoflook en bak dit met een beetje boter in een braadpan.
  4. Voeg dan de gehakt toe en bak deze tot het mooi rul en droog is.
  5. Voor de pittige bite voeg je de sambal toe.
  6. Roerbak de spinazie mee met het gehakt en schep alles goed door elkaar.
  7. Klop in een kom de eieren los en voeg dan de crème fraîche en de geraspte kaas erdoorheen (je kunt een beetje kaas overlaten als topping).
  8. Bekleed een quichevorm (evt. taartvorm of ovenschaal) met het bladerdeeg en schep vervolgens het spinazie-gehaktmengsel in de vorm en verdeel het netjes over de bodem.
  9. Giet nu het eiermengsel over de spinaziequiche. Je kunt de taart ook nog aftoppen met een laagje geraspte kaas.
  10. Zet de hartige taart met het gehakt en de spinazie in de oven en probeer je geduld te bewaren… Na ongeveer 45 minuten is je spinazietaart met gehakt klaar! (vulling mag niet meer vochtig zijn en het bladerdeeg moet krokant zijn)

Tip: Kies een van onze heerlijke salades voor erbij!

Eetsmakkelijk!